banner564

“Harekat her an başlayabilir”

Türkiye-Suriye sınırına zırhlı araç sevkiyatı başladı, Erdoğan, 30 bin kişilik YPG ordusu kurulmasına sert tepki gösterdi

“Harekat her  an başlayabilir”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sincan'da yapımı tamamlanan Kazan Soda Elektrik Fabrikası açılışında konuştu. 
Erdoğan, Türkiye sınırında 30 bin kişilik YPG ordusu kuracağını açıklayan ABD'ye çok sert sözlerle tepki gösterdi... 
Erdoğan, "Bu millet küllerinden doğmuş bir millet. Affedersin kıçı kirli bazıları, Suriye’de kalkıp bize tehdit sallıyor. Kusura bakmasınlar, PYD’ymiş, YPG’miş, DEAŞ’mış. Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Şu an obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz" dedi. "Amerika, ülkemiz sınırları boyunca bir terör ordusu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır" diyen Erdoğan şöyle devam etti: TSK, Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekât her an başlayabilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
“Ne yaparlarsa yapsınlar bizi engelleyemeyecekler. Bunun bilinmesini istiyoruz. Tabii bazıları bize bazı akıllar veriyor. E Türkiye de artık yani yerini konumunu bilsin diyor. Tamam da biz Türkiye’yiz ya. Biz sıradan bir çadır devleti değiliz ya. Bu millet küllerinden doğmuş bir millet.

"Obüslerle vuruyoruz, vurmaya devam edeceğiz"
Affedersin kıçı kirli bazıları, Suriye’de kalkıp bize tehdit sallıyor. Tehdit sallamak suretiyle Türkiye’yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Kusura bakmasınlar, PYD’ymiş, YPG’miş, DEAŞ’mış. Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz. Şu an obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kabuğumuza çekilip sizin vurmanızı mı bekleyeceğiz?

“ABD artık kelime oyunlarından vazgeçmeli…”
Müttefikimiz dediğimiz bir ülke, tüm itirazlarımıza, tüm ikazlarımıza, tüm iyi niyetli telkinlerimize rağmen sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye’den başka bir hedefi olabilir mi? Amerika’nın artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini açıkça ifade etmesinden memnuniyet duyarız. Bizimi için ağızdan çıkan söz önemlidir. Bir ülkenin başındaki kişi, yetkilileri bize terör örgütleriyle birlikte mücadele edeceğimizi söylüyorsa bu anlamlı bir sözdür. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze değer veririz.

"Bize düşen bu terör ordusunu doğmadan boğmaktır"
Şimdi artık Amerika’da sınırlarımız boyunca terör ordusu kurduğunu ikrar etmiştir. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır. Nedir? Orada 30 bin terör örgütü kurmuş. Onlara şu an itibarıyla 4800 TIR silah göndermiş. Ne gönderirsen gönder, o 30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da kusura bakma rezili rüsvan olacaksın.

"TSK Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir"
Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki, o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerdeki işaretleri sökün ki, teröristlerle birlikte olanları biz toprağa gömmek mecburiyetinde kalmayalım. TSK, Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Harekat her an başlayabilir. Ardından da sıra diğer bölgelere gelecektir.

"Bu ordunun adı kalleşler ordusudur"
Bu ordunun adı kalleşler ordusudur. İki gün sonra başları dara düştüğünde, oradaki Amerikan askerlerine ilk silah doğrultacak olan işte bu 30 bin kişilik teröristlerdir. İşlerine gelmediğinde onları şantaj malzemesi olarak kullanmaya başlayacak olanlar da işte bu teröristlerdir. Bunlar kendi coğrafyasındaki insanlara acımayan, gözü dönmüş bir katiller güruhundan ibarettir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Biz milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Gün doğmadan neler doğar, hep birlikte bakıp göreceğiz.”

Sınırda sıcak gelişmeler
Afrin operasyonu öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, sınırın sıfır noktasında bulunan 40 kilometre menzilli Hawk füze bataryaları, Afrin’in ilçelerine kilitlenmiş durumda.
Afrin operasyonu kapsamında Hatay’ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı’daki birliklere zırhlı askeri araç sevkiyatı devam ederken, sınır karakollarında ise alt yapı ve savunma sistemleri en üst düzeye çıkartıldı.
Afrin’e sınır komşusu olan Kırıkhan ilçesindeki 12. Hawk Batarya Komutanlığı'nda bulunan çok sayıda Hawk füze bataryasının da namluları Afrin’in Qude, Ma’mal Üshangi ve Sate ilçelerine doğrultulmuş pozisyonda.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2018, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474