banner564

Hedef çevik kuvvet

İstanbul Vodafone Arena yakınlarında, iki ayrı bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 70 civarında yaralı var

Hedef çevik kuvvet
banner598
İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Vodafone Arena Stadı’nın misafir seyirci çıkış kapısı önünde çevik kuvvet ekiplerinin görev yaptığı alanda dün gece patlama meydana geldi. 
Reuters haber ajansı, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Al Jazeera'nin haberine göre ise saldırıda en az 15 polis şehit oldu.
Resmi olmayan açıklamalara göre ise saldırıda en az 70 kişi de yaralandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının ardından yaptığı yazılı açıklamada "Terörün her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da bir kez daha şahit olduk. Maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.
Türkiye ne zaman geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa cevabın "terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet ve kaos olarak" geldiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:
''Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün ve yönteminin hiçbir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.''
Erdoğan, Türkiye'nin "yasak savma kabilinden açıklamalar" dışında yanında kimseyi bulamayacağını bildiklerini belirterek, "Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır'' ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu'dan açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor” dedi. 
Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu. İki ayrı patlamanın olduğunu yönünde bilgiler geldiğini belirten Soylu, "Beleştepe denilen, stadın üzerinde maç seyredilen tepede olduğu yönünde. Bu bilgiler teyide muhtaç. Çevik Kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı. Orası kalabalık bir alan, Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra yapılmış bir şey." ifadelerini kullandı.

6 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında dün gece düzenlenen bombalı araçla saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.
Beşiktaş Vodafone Arena yakınında gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumu Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevli 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Savcıların olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu öğrenilirken, saldırıya yönelik soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi.

Görgü tanıkları: İki patlama sesi duyduk
İngiliz Reuters haber ajansına konuşan iki görgü tanığı, Vodafone Arena'nın dışında "iki patlama sesi duyduklarını" söylediler.
Reuters'a konuşan ve patlama sırasında olay yeri yakınlarında bulunan bir görgü tanığı, "Cehennem gibiydi. Alevler gökyüzüne kadar uzandı" dedi.
Doğan Haber Ajansı (DHA), olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye sevk edildiğini bildirdi. DHA'nın haberinde, patlamanın Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyulduğu belirtildi.
Haberde, "Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Olay yerindeki inceleme sürüyor" ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473