banner564

Hoşap Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top başkanlığında 2007 yılından bu yana yürütülen ve sağlanan ödenekle yeniden başlayan kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Hoşap Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor
banner598
Urartular'a ait kalenin temelleri üzerine 16. yüzyılda kurulan ve uzun yıllar Mahmudi beylerinin saray olarak kullandığı bilinen Hoşap Kalesi'nde YYÜ tarafından 8 yıl önce başlatılan kazı çalışmalarında önemli mesafe kat eden Top ve ekibi, yeni bulgular elde etti.
Kazı çalışmalarında çok sayıda eseri gün ışığına çıkaran ve birçok yapıya da yeni bir görünüm kazandıran Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı çalışmalarına 10'u uzman 30 kişilik ekiple başlandığını belirtti.
Çalışmaların iki aşamalı devam ettiğini kaydeden Top, geçen yıllarda bulunan duvarlarda geleneksel taş ustalarıyla orijinaline uygun sağlamlaştırma ve konservasyon çalışmaları yürüttüklerin söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473