banner564

İlk defa ağlattı

Tiyatro sanatçısı Levent Kırca yaşamını yitirdi

İlk defa ağlattı
banner598
Bir süredir karaciğer kanseri için tedavi gören tiyatro sanatçısı Kırca, 67 yaşında hayatını kaybetti.  
1948 yılında Samsun'da doğan tiyatro sanatçısı, 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne hayatına atıldı. Çok sayıda tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Kırca, 22 yıl boyunca yayınlanan televizyon programı "Olacak O Kadar"ı hazırladı.
Oyunculuğunun yanı sıra sinema filmleri ve tiyatro oyunları da yöneten Levent Kırca'nın 4 çocuğu bulunmakta. Kırca, sanatçı kimliğinin yanı sıra gazete yazarlığı ve siyasi bir partinin Merkez Karar Kurulu üyeliğini de yapmaktaydı.

Kendi adını taşıyan tiyatroda anıldı
 Kanser tedavisi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden usta oyuncu Levent Kırca, Kadıköy'de bulunan Levent Kırca Tiyatrosu'nda anıldı.
Taziyeye, Levent Kırca'nın oyuncu arkadaşları, öğrencileri, ailesi ve sevenleri katıldı. Taziye sırasında, usta oyuncunun bazı öğrencileri gözyaşlarını tutamadı.
Birçok kişi taziye defterine duygularını yazarken, Levent Kırca'nın eski öğrencisi ve aynı zamanda asistanı olan tiyatro oyuncusu Bülent Demir, “Hepimiz çok üzgünüz, çok yıkıldık" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473