banner564

“İnsani boyutlu bir yardım”

Davutoğlu, “Türkiye, mülteci pazarlığı yapacak kadar vicdandan uzak bir ülke değil” dedi

“İnsani boyutlu bir yardım”
banner598

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, 3 milyar Euro ile mülteci pazarlığı yapacak kadar insani vicdandan uzak bir ülke değildir." dedi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile düzenlediği ortak basın toplantısında AB'nin göndereceği 3 milyar Euro'nun Türkiye'ye değil, Suriyeli mülteciler için verileceğini vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, 3 milyar Euro ile mülteci pazarlığı yapacak kadar insani vicdandan uzak bir ülke değildir. Biz kimseyle mültecilerin maliyetinin pazarlığını yapmadık, yapmayız. Bize sığınanların her türlü ihtiyacını karşılarız." ifadelerini kullandı. Davutoğlu, bu paranın bir kuruşunun dahi Türkiye'nin menfaatine kullanılmayacağını vurguladı. Davutoğlu, "İnsani boyutlu bir yardımdır. Küçük hesaplara, siyasi hesaplara dayalı bir yardım değil." şeklinde konuştu.
Başbakan Davutoğlu, Suriye krizi bağlamında 3 milyar Euro'nun yüksek bir miktar olmadığını dile getirdi. Davutoğlu, bunun ilk aşamada verilecek bir yardım olduğunu, bundan sonra da ihtiyaç hissedildiğinde gerekli görüşmelerin yapılacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474