banner564

İşimiz bitmeden çıkmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonuyla ilgili yapılacak oylama üzerinden eleştirdiği Avrupa Parlamentosu'na "Boşuna heveslenmeyin" sözleriyle tepki gösterdi

İşimiz bitmeden çıkmayız
banner598

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Liseliler Destan Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, Türkiye'ye Afrin operasyonunu durdurma çağrısı yapan bir karar tasarısını oylayacak olan Avrupa Parlamentosu'na tepki gösterdi.  "Avrupa Parlamentosu'nda Afrin ile alakalı olarak bizim oradaki harekâtı durdurmamız istenecekmiş, isteniyormuş vesaire. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane o da böyle arzuda bulunmuş" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: Boşuna heveslenmeyin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız. Bunu bilesiniz. Türkiye şamar oğlanı değildir. Kendi iradesini kullanabilmektedir. Orada işimiz bitecek. 3.5 milyon Suriyeli bizim ülkemizde yaşamaktadır. Ey Avrupa Parlamentosu sen burada benden hangi yükü aldın da bunu söyleyebiliyorsun. Bu sözler bizim bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar.  

Artık her şey an meselesi
Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin son bilgileri de veren Erdoğan, "Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3525 oldu. Artık her şey an meselesi, bu iş bitiyor, bitecek, az kaldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarına verilen destek, milletimizin gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan asla geri durmayacağının da işaretidir" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, terörle mücadeleye de değindi ve "PKK-PYD-YPG'nin inlerine girdik, giriyoruz. Cudi'de Gabar'da inlerine girdik. Sadece Afrin'de değiliz" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474