banner564

Kamyonete gizledi

Bitlis'te, tarihin en yüksek miktarı olan 209 kilogram eroin ele geçirildi

Kamyonete gizledi
banner598

 

   Bitlis'te bir kamyonette yapılan aramada 209 kilo 306 gram eroin ele geçirildi.

    Alınan bilgiye göre, Van'dan Diyarbakır'a giden A.Y. yönetimindeki plakası açıklanmayan kamyonet, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince Arıcılık mevkisinde durduruldu.

    Narkotik dedektör köpeği kullanılarak kamyonette arama yapan KOM ekipleri, kamyonetin kasasına gizlenmiş 209 kilo 306 gram eroin buldu.

    Olayla ilgili sürücü A.Y'nin gözaltına alındığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, gazetecilere yaptığı açıklamada, KOM ekiplerinin uyumlu çalışması neticesinde bağımlılık yapan ve gençliği yok eden zehrin ele geçirildiğini söyledi.

Söz konusu eroinin, Bitlis tarihinde şimdiye kadar ele geçirilen en fazla miktar olduğuna dikkati çeken İşlek, şunları kaydetti:

 

Sonları hüsran oldu

 

   "Bu başarılı çalışma aşkla ve şevkle çalışmanın sonucudur. Başta valimizin desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuda başarılı çalışmaları olan bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Gönül ister ki bu zehirler olmasın ama bu zehirler ortaya çıkınca bizler de bunun önüne geçeceğiz. İlimizden bir gram uyuşturucunun geçmemesi için canla başla çalışmalarımız devam edecek. Sadece bu işe alet olanlara ciddi uyarımız, bu kadar gençliği yok eden zehirle iştigal etmemeli ve onunla ilgili çalışma içinde olmamalıdır. Bugün olduğu gibi sonları hüsran olmuştur ve olacaktır."

    İşlek, ele geçirilen eroin ile büyük şehir konumundaki bir ilin zehirlenebileceğini bildirerek, "Bunun ne kadar tehlikeli ve korkunç bir şey olduğunu unutmamamız gerekir. Bu eroin buradan geçerek dünyanın birçok yerine gidiyor. Ancak emniyet teşkilatımız gerçekten çok dikkatli ve titiz bir şekilde çalışmalar yapıyor. Gençliği yok etmeye çalışan her şeye karşı amansız takibimiz sürecektir" dedi. 

Vali Orhan Öztürk de başarılı bir operasyonla yüklü miktar eroini ele geçiren KOM ekibini tebrik etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473