banner564

Kan ve gözyaşı

İstanbul’un kalbi Atatürk Havalimanı’nda dün gece 3 canlı bomba saldırısı gerçekleşti; 30’dan fazla ölü, 147’de yaralı var

Kan ve gözyaşı
banner598
Türkiye-İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini öngören anlaşmanın ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’nda dün gece 3 canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Saldırı sonrasında 30’dan fazla kişi hayatını kaybederken, 6’sı ağır 147 kişinin yaralandığı belirtildi.
Kanlı saldırının ardından Atatürk havalimanındaki uçuşlar iptal edilirken, çok sayıda uçak Sabiha Gökçen’e yönlendrildi. Ercan-İstanbul arasındaki karşılıklı uçuşlar da iptal edildi, Atatürk Havalimanının bu gece 20.00’ye kadar uçuşlara kapatıldığı açıklandı.

Kaleşnikofla X-Ray cihazından geçiyordu…
Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinin girişinde dün gece art arda patlama meydana geldi. 
Dış Hatlar Terminali girişinde 3 canlı bombanın kendisini patlattığı belirtiliyor. İlk bilgilere bir terörist kalaşnikofla X-Ray cihazından geçmeye çalıştı, fark edilince etrafı tarayıp kendisini patlattı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yaptığı açıklamada "Bir terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtı ve kendini patlattı" dedi. 
Olay yerinde bir teröristin vurularak öldürüldüğü, vurulan bir teröristin de kendisini patlattığı belirtiliyor.  Bir teröristin sağ olarak yakalandığı iddiası da var. Bu bilgiler henüz teyit edilmedi.

Ayrıntılar tüyler ürpertici
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırı yüreğimizi yaktı. Dehşet anları sırasında havalimanındaki güvenlik kameralarına takılan görüntülerdeki ayrıntılar ise şaşkınlığa düşürdü. Görüntülerde elinde kalaşnikof ile ateş ederek koşan teröristin vurulduğu, yaralı olarak yerde yatarken bir güvenlik görevlisinin onun başına geldiği görülüyor. Teröristin başında kısa bir süre duran görevlinin panikleyip saldırganı bırakarak kaçmaya başladığı ardından o teröristin kendini patlattığı görülüyor. Saldırganı etkisiz hale getirmek yerine yaralı halde bırakıp kaçan güvenlik görevlisine sosyal medyada tepki yağdı.

Erdoğan: Terörün karanlık yüzü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu saldırı, terör örgütlerinin masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır." ifadesini kullandı.
Mübarek ramazan ayında meydana gelen bu saldırının, terörün inanç dahil hiçbir değer gözetmeksizin, kurbanları arasında ayrım yapmaksızın hareket ettiğini gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bu saldırı, terör örgütlerinin, masum sivilleri hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırının, herhangi bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği açıktır. Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin, yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini bekliyoruz."

Bozdağ: Ölü sayısı 31 civarında
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473