banner564

Katliam yaptı

Akademisyen Volkan Bayer,  çalıştığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde silahlı saldırı düzenleyerek 4 öğretim görevlisini öldürdü, üç kişiyi de yaraladı

Katliam yaptı
banner598

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Volkan Bayer, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı. Katliam sonrası öğrenciler ve üniversite personeli büyük şok yaşadı. Fakültedeki sınavlar ertelendi. Eskişehir Valisi saldırganın eşinin de gözaltında olduğunu belirtti. Tutuklanan saldırganın ilk ifadesinde, Yasir Armağan'ın şikâyeti üzerine açılan idari soruşturma yazısı eline geçince sinirlendiğini ve silahına alarak olayı işlediğini itiraf ettiği belirtildi.

Olay dün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’nde yaşandı. Araştırma görevlisi Volkan Bayer, fakültenin 2’nci katına çıktı, burada cebinden tabancasını çıkarıp odasına girdiği fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’yu vurdu. Ardından yan odaya geçen Volkan Bayer, buradaki Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a ateş etti. Volkan Bayer ardından 3’üncü kata çıktı ve buradaki odada bulunan araştırma görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan’a da art arda ateş etti. Silah sesleriyle fakültede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Hakkında soruşturma vardı
Volkan Bayer, fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Gözaltına alınan araştırma görevlisi Volkan Bayer sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gelen sağlık ekipleri ise Volkan B.’nin vurduğu 4 kişinin de olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Volkan Bayer'in Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere üniversiteye geldiği, akademik ve idari personele yönelik sözlü saldırıları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma olduğu öğrenildi.

18 kez ateş etti
Öte yandan saldırıyla ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Saldırı sırasında canik marka 9 mm'lik silah kullanıldığı ve 18 kez ateş edildiği bildirildi. Saldırıda ölen Mikail Yalçın'ın zanlıya kendi silahıyla karşılık vermek istediği ancak başarılı olamadığı da belirtildi. 1981 Ankara doğumlu olan zanlı Volkan Bayar'ın psikolojik sorunları olduğu öne sürüldü. Yüksek lisansını ABD'nin Denver Üniversitesi'nde yapan Bayar'ın eşinin de aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. 

Saldırının nedeni belli oldu
Tutuklanan saldırganın ilk ifadesinde, Yasir Armağan'ın şikâyeti üzerine açılan idari soruşturma yazısı eline geçince sinirlendiğini ve silahına alarak olayı işlediğini itiraf ettiği belirtildi. İfadeye göre, Yasin Armağan’ın kendisi ile eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Bayer’i şikayet ettiği, Rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma açılan saldırgana, 19 Nisan'da savunmasını vermesi için yazı gönderildiği, dün sabah yazı eline geçen Bayer’in sinirlendiği, aşağıda otoparkta bulunan aracına binerek, ruhsatlı silahını alıp önce Yasin Armağan'ın odasına gittiği belirtildi. Saldırganın, saha sonra da diğer odalara girerek ateş ederek olayı işlediğine dair itirafta bulunduğu kaydedildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473