banner564

“Kavga etmeyin”

Taner Yıldız, kongre hakkında CHP’lilere tavsiyede bulundu

“Kavga etmeyin”
banner598
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin İl Teşkilatı tarafından Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, devir teslim töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birbiriyle alakalı konuşmaları, birbirine gösterdikleri nezaketin bütün dünyaya örnek nitelikte olduğunu söyledi. Muhalefetin her seçim öncesinde ayrılık noktası aramaya dönük gayretleri olduğunu belirten Yıldız, "Kendi oluşturduğu politikalarla bu ayrılığı oluşturamayanlar başkasının arasındaki kendi oluşturdukları fitneden medet ummaktadırlar. Bu Türkiye'ye demokrasi tarihimize hiç yakışmayan bir davranıştır. O yüzden muhalefeti daha farklı bir sorumluluğa davet ediyorum. Bu sürdürülebilir bir politika değildir. Muhalefet mutlaka titreyerek kendine dönmelidir ve mutlaka yeni şeyler ortaya koymalıdırlar" şeklinde konuştu.

“Böyle manzara görmek istemiyoruz”
6 Eylül'de CHP'nin olağanüstü kongre yapacağını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
"CHP'ye kongrede bir şey tavsiye ediyorum, lütfen kongrede uçuşan sandalyeler görmek istemiyoruz, sandalyeleri lütfen sabitlesinler. Biz böyle bir manzara görmek istemiyoruz.  Vatandaşımız da iktidar partisi olarak da görmek istemiyoruz. Artık Türkiye'nin oluşturduğu AK Parti hükümetlerimizle birlikte oluşturulan istikrarı yaşayacak bir davranışta olunması lazım. Belki kendilerini tutamıyor olabilirler, belki aralarındaki ayrılık tohumu birbirlerine sandalye fırlatmaya kadar gidebilir. Bir çözüm var, sandalyeleri sabitlesinler, istese de sökemesinler. Bir hükümet üyesi olarak bunu özellikle tavsiye ediyorum. Tabi ki AK Parti'nin yaptığı olağan kongre gibi kongre yapmalarını bekleyemeyiz. Bunu hiçbir vatandaşımız da beklemiyor. Ama lütfen kongrede uçuşan sandalyeler görmek istemiyoruz."
14 partinin birleşmesinden, çatı adayından medet umanların sonuca ulaşamadıkları zaman bir partinin bölünmesinden medet ummaya başladığını dile getiren Yıldız, 'acaba bir tuğla kopartabilir miyiz, yıkabilir miyiz' diye düşünenlerin olduğunu vurguladı.
AK Parti hükümeti için fırsat olan her yapının tehdit unsuru olarak görüldüğünü ama hiçbirisinde de başarılı olunamadığını belirten Yıldız, "Niyet okuyuculuğu her sıkıştıklarında baş vurdukları çok soyut bir kavramdır. O yüzden vatandaşımızın, halkımızın böyle bir yapıya teveccüh etmediğini ve bir işin nasıl olmayacağını tarif eden muhalefete yeni şeyler tavsiye ettiğini görüyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Yarım gün mesai 14de yaz mesaisi di ye işi bırakıp ek mesai soytariligi 13. Maaş soytariligi tembelliğin kitabını yazıp belesten geçinme zavalliligi bu kafayla sizden bir halt olmaz ya TC den ya ab den dilencilikle geçinmeye calisirsiniz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473