banner564

Kılıçdaroğlu’nu yanıtladı

Davutoğlu, "O Esed, o Baas rejimi ki aynen Kerbela'da olduğu gibi insanları aç ve susuz bırakarak hapishanelerde bir deri bir kemik ölüme terk ettiler" dedi

Kılıçdaroğlu’nu yanıtladı
banner598
AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 98. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Suriyeli mülteciler konusuna değinen Davutoğlu, "Gazianteplileri, Kilislileri, Hataylıları, Urfalıları, Mardinlileri, Adanalıları, Osmaniyelileri, Mersinlileri, Kahramanmaraşlıları, bağrında bu kardeşlerimizin kamplarının barındıran, yüreklerinde bu kardeşlerimize muhabbet besleyen ülkemin bütün vatandaşlarını Ebu Eyyüb el-Ensari adına selamlıyorum. Allah sizden razı olsun" ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "1,5 milyon Suriyeli'ye sınırlarımızı açmak, Türkiye'ye ihanettir" dediğini ifade eden Davutoğlu, "Şimdi soruyorum. Sizin şahsınızda bütün Türkiye'ye soruyorum. Ensar bilincine sahip olanlara soruyorum. Bu kardeşlerimize kapımızı açmak ensarın emanetine sahip çıkmak mı, Türkiye'ye ihanet etmek mi?” ifadesini kullandı.

“Kerbela gibi”
CHP'nin, 3,5 yıldır Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yanında yer aldığını dile getiren Davutoğlu, "O Esed, o Baas rejimi ki aynen Kerbela'da olduğu gibi insanları aç ve susuz bırakarak hapishanelerde bir deri bir kemik ölüme terk ettiler" dedi.
 Anadolu Ajansı tarafından uluslararası kamuoyuna duyurulan Suriye'deki Esed rejiminin savaş suçlarını belgeleyen fotoğraflara işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O resimleri gördünüz. Elli bin fotoğraf. Bizzat o resmi çeken fotoğrafçı kaçtı hapishaneden ve dünya basınında yer aldı. Gördünüz. Bir deri bir kemik kalmış, aç ve susuz bırakılarak öldürülmüşler. Aynı Kerbela gibi, aynı Kerbela gibi. Ama CHP lideri sessiz kaldı o resimlere, HDP sessiz kaldı. Hatta bugün Suriye'ye karşı harekete geçmek için dünyayı çağıranlar o resimler karşısında sessiz kaldılar. Televizyonlara neredeyse talimat verdiler 'Bunları göstermeyin'. Çünkü dünya kamuoyu 'Bize karşı niye harekete geçmiyorsunuz' diye seslenir diye şey yapıyor. O resimlerin ilk gösterildiği Dışişleri Bakanları toplantısında ben vardım. Dünyanın en önemli dışişleri bakanı, 11-12 dışişleri bakanı birlikte o resimleri bize gösterildi, daha ilk çıkmadan önce. Herkes 'Bunlar kabul edilemez, bunlara karşı tavır almak lazım' dedi. 'Holokost görüntüleri' dedi. Ama başkentlerine gittiklerinde sustular. Biz hariç."

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474