banner564

“Kıymetini bilelim”

TBMM Başkanı Çiçek,"Çok şükür ülkemiz; Kafkaslar'da, Ukrayna'da, Ortadoğu'da, dört bir yanımızdaki bu kan ve ateş çemberi içinde huzurlu sığınaktır" dedi

“Kıymetini bilelim”
banner598
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24. Dönem 5. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açış konuşmasında, 5. Yasama Yılı'nın, ülke ve millet için hayırlı, sağlıklı ve başarılı bir yıl olmasını diledi. 
Cemil Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şunu hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki; tüm sorunlarımızın tartışılmasında, çözüm arayışlarında ve çözüme kavuşturulmasında TBMM en meşru platformdur ve en önemli teminattır. Değerini korumak ve onun itibarını en üst seviyede tutmak da bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Yakın coğrafyamıza baktığımızda ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Yanıbaşımızda insanlık suçu işleniyor, insanlığa karşı suç işleniyor. Vahşetin, hunharlığın, cinnetin ve cinayetlerin her türlüsü var. Terör örgütleri; işittiğimiz, işitmediğimiz terör örgütleri, insanlık tarihinin en kanlı eylemlerini fütursuzca gerçekleştiriyor. Telafer'de, Kerkük'te, Irak'ta, Somali'de, Halep'de ve daha bir çok yerde kan dökmeye devam ediyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden oluk oluk kan döküyor, kin kusuyor.  Milyonlarca insan yerinden yurdundan edilmiş, bir insanlık dramı yaşıyor. Hepsini hiçbir ayrım yapmadan lanetliyor, nefretle kınıyoruz. Uluslararası toplum ve kuruluşların, en başta BM'nin çok acil karar vermesi lazım. Bu kuruluşlar bunun için vardır, bugünler için vardır. Bu kan daha fazla akmamalı, bu insanlar daha fazla acı çekmemeli. Kim ne yapacaksa, yeni yüzbinler hayatını kaybetmeden bir an evvel yapmalıdır. Fitne, fesat ateşi bir an evvel söndürülmelidir. Bu şenaati işleyenler, ne insandır ne de Müslümandır."

 "Birimizin varlığını, diğerimizin yokluğunda aramayalım" -
Çiçek, çok zor ve çok sıkıntılı bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Çok şükür ülkemiz; Kafkaslar'da, Ukrayna'da, Ortadoğu'da, dört bir yanımızdaki bu kan ve ateş çemberi içinde huzurlu bir sığınaktır. Bu huzuru devam ettirmek bizim elimizdedir. Tüm bireyler olarak birbirimizin kıymetini daha iyi bilelim. Birimizin varlığını, diğerimizin yokluğunda aramayalım" diye konuştu.
Fikri ve ve sair farklılıkların olduğunu ve bunun da tabii olduğunu işaret eden Çiçek, "Ama bu farklılıklar birbirimize saygıya, barışa ve kardeşliğe engel değildir. Bugüne kadar önümüze çıkarılan bunca zorluğa ve fitneye rağmen birer birer bin olduk, yüz bin olduk, milyonlar olduk ve büyük bir millet olduk. Hep birlikte tertemiz bir kültür ve medeniyet inşa ettik" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473