banner564

KKTC’den de katılım oldu

Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği, doğanın renklerini elektrik trafosu üzerine yansıttı

KKTC’den de katılım oldu
banner598
Muğla Dalaman'da ikincisi düzenlenen Uluslararası Resim Festivali kapsamında kadın sanatçılar, ilçe merkezindeki elektrik trafosunu çizdiği resimlerle renklendirdi.
Dalaman Belediyesi ve Femin Art Kadın Sanatçılar Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Mehmetçik Parkı'nda toplanan katılımcılar, buradaki elektrik trafosuna "Dalaman'a kadın eliyle renkli bir dokunuş" temasının işlendiği resimler yaptı.
Dalaman Femin Art Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Ayfer Öztürk, etkinliğe İzmir, Ankara, İstanbul ve KKTC'den katılım olduğunu söyledi.
Parktaki trafonun ortama uyum sağlamadığını ve görüntü kirliliği oluşturduğunu belirten Öztürk, "Biz de bu yılki etkinliğimizde bunu ortadan kaldırmak istedik. Çizdiğimiz resimlerle ortama uyum sağladı. İnsanlar kendini denizde hissetsin diye konularımızı Dalaman'ın koylarından seçtik" dedi.
Öztürk, etkinlik kapsamında gelecek yıllarda resmin yanı sıra seramik ve heykel çalışmaları da yapmayı planladıklarını ifade ederek "Hedefimiz Dalaman'ı sanat merkezi haline getirmek. Burada çok güzel havaalanı var. Oraya yerli ve yabancı turistler geliyor ve Dalaman'a uğramadan geçiyor. Burada böyle bir sanat galerisi olursa bunun Dalaman'a büyük katkısı olacaktır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473