banner564

‘Kur’an ile büyüdüm’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘dini istismar ediyor’ açıklamalarına tepki gösterdi

‘Kur’an ile büyüdüm’
banner598
   Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te toplu açılış töreninde, CHP lideri Kemal  Kılıçdaroğlu’na yüklendi. Erdoğan  "Ana muhalefet partisi başkanı benim için bir ifade kullanmış cevap vermeye değmez ama diyor ki 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kuran'ın istismarını yapıyor' Sayın Kılıçdaroğlu ben Kuran ile büyüdüm Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum" dedi.
   Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:  
   “Şimdi ana muhalefet partisinin başındaki zat benimle ilgili dün Kayseri'de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirt'ten Kayseri'ye, Kayserili kardeşlerim Cumhurbaşkanlarını çok iyi tanırlar. Diyor ki, nerede neyi konuşacağını da bilmiyor Cumhurbaşkanı diyor. Evren gibi Kur-an’ın istismarını yapıyor diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur’an’la büyüdüm, Kuranla yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kuran'ın yerinin ne olduğu malum. Beyefendi nereden buraya geldi. Hani ben dedim ya, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kürtçe Kuran meali yayınladı dedim ya. Bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı?"

Şiir okudu 

   Erdoğan'ın siyasi hayatında Siirt'in ayrı bir yeri ve anlamı olduğunu belirterek, halktan müsaade isteyerek ceketini çıkardı. 
   Erdoğan “Siirt benim siyasi hayatımda iki defa dönüm noktası oldu. Birincisi 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda burada okuduğum Milli Eğitim Bakanlığı'nın talim terbiye kurulunun onayıyla geçmiş bütün kitaplarında yer alan Ziya Gökalp'e ait bir şiirle başlayan ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz?” diye sordu ve tekrar aynı şiirini okudu.  

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474