banner564

Kurtulmuş: Terörün her türlüsüne karşıyız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili'yi kabul etti.

Kurtulmuş: Terörün her türlüsüne karşıyız
banner598
Kabulde konuşan Kurtulmuş, ziyareti dolayısıyla Bili'ye teşekkür etti. Fransa'nın zor günler yaşadığını, ağır bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, Türkiye'nin uzun yıllar terörden mağdur olmuş, insanlarını, maddi kaynaklarını kaybetmiş bir ülke olarak, dünyada terörü en iyi bilen ülkelerden birisi olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, saldırı sonrasında, Fransa halkıyla, yönetimiyle bir dayanışma içinde olmayı vazife olarak gördüklerini ifade ederek, olayın ardından, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve siyasetçilerin gösterdiği sağduyudan memnun olduklarını dile getirdi.
Hollande'ın, yaşanan terör olayı sonrasında, "Bu mesele, bütün Müslümanlara teşmil edilemez, olay nedeniyle bütün Müslümanlar kınanamaz, terörün dini olmaz" şeklindeki yaklaşımının doğru olduğunu belirten Kurtulmuş, "Biz, özellikle Avrupa kıtasında sadece terörle karşı karşıya değiliz. Terör bir tehdittir, ama en az onun kadar büyük bir tehdit de İslam, göçmen düşmanlığı ve yabancı düşmanlığıdır. Dolayısıyla her ikisi aynı anda, eş zamanlı olarak devam eden, maalesef son derece karanlık işlerdir, saldırılardır" diye konuştu.

 "Terörün her türlüsüne karşıyız"
Kurtulmuş, teröre karşı bütün insanlığın, Avrupa kıtasının dayanışma içerisinde olması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin, hem kendi içerisindeki hem de çevresindeki ülkelerdeki terör saldırılarının doğrudan ya da dolaylı etkileriyle karşılaştığını ifade etti.
Türkiye'nin, terörün her türlüsüne karşı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Kimden, nereden gelirse, kime yönelirse yönelsin, hangi gerekçeyi kullanırsa kullansın, terörün asla bir mazeretinin olamayacağını biliyor, buna yürekten inanıyor ve ona göre tavır alıyoruz. Bu konuda da bütün dünyanın eş zamanlı olarak, terörün her türlüsüne karşı bir dayanışma içerisinde olmasını öngörüyoruz. 'İyi terör, bize faydası olan terör, bize zararı olan terör' olmaz, terör herkese zarar verir. Terörün her türlüsü kötüdür. Dolayısıyla biz aynı zamanda, bütün dünyayı da Batı dünyasını da dünyanın her yerindeki teröre, Filistin'de İsrail'in uyguladığı, Suriye'nin uyguladığı devlet terörüne, Afrika'da, Avrupa'da terör örgütlerinin uyguladıkları terörlere karşı çıkmaya davet ediyoruz. Ümit ederim ki en kısa zamanda insanlık teröre karşı ortak bir mücadeleyi başarabilir ve terörü ortaya çıkaran sebepler de bütünüyle ortadan kaldırılmış olur."

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474