banner564

Kusursuz soygun!

31 yaşındaki Abdulkadir K isimli banka çalışanı, ATM'lerden çaldığı 2 milyon lira ile ortadan kayboldu

Kusursuz soygun!
banner598
Mersin'de özel bir bankada teknik eleman olarak çalışan 31 yaşındaki Abdulkadir K.'nın bu bankaya ait 8 otomatik para çekme makinesinden (ATM) yaklaşık 2 milyon lira çalarak ortadan kayboldu. Jandarma, Abdulkadir K.'nın kullandığı bankanın aracını terk edilmiş olarak buldu.
Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Mahallesi'ndeki ATM'den geçen 23 Eylül'de 238 bin lira çalındı. Jandarma, olayı aydınlatmaya çalışırken aynı bankanın yetkilileri, önceki gün gece polisi arayarak 8 ayrı ATM'den yüklü miktarda para çalındığını, hırsızlığı da teknik eleman Abdulkadir K.'nın gerçekleştirdiğini ihbar etti.
İhbar üzerine harekete geçen polis, kent merkezindeki bütün bankamatiklerde önlem alırken, teknik elemanın kullandığı bankaya ait 33 ZG 8062 plakalı aracı da takibe aldı. Ancak araçta bulunan takip cihazı kapalı olduğundan yeri belirlenemeyen otomobilin son olarak merkez Mezitli İlçesi Kuyluk Yolu mevkiinde görüldüğü saptandı. Polisin yoğun çalışması devam ettiği sırada, bankaya ait araç sabaha karşı Silifke İlçesi Narlıkuyu Mahallesi yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. 

Tüm şifreleri biliyordu
Banka görevlilerince hırsızlığın meydana geldiği ATM'lerde yaptığı incelemede yaklaşık 2 milyon liranın çalındığı belirlendi. Yıllardır banka bünyesinde teknik eleman olarak çalışan Abdulkadir K.'nın, tüm ATM'lerin şifre ve anahtarlarına sahip olduğu böylece soygunu yaptıktan sonra da izini kaybettirdiği belirlendi. Evli ve 2 çocuk sahibi olduğu öğrenilen Abdulkadir K.'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473