banner564

Malatya beşik gibi sallandı

10 saatte 64 deprem meydana geldi, kentte büyük korku ve panik yaşandı

Malatya beşik  gibi sallandı
banner598
Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde saat 02.28'te Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük korkuya neden olan depremde bir duvarın yıkılması sonucu 1 çocuk hafif yaralandı, Dursunlu Köyü'nde 5, Kocagözü Köyü'nde ise 3 ev hasar gördü. Bu depremin ardından bölgede bugün öğlen saatlerine kadar büyüklükleri 1.4'le 3.4 arasında değişen toplam 64 deprem daha meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, dün saat 02.28'te Malatya’nın Hekimhan İlçesi merkezli 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hekimhan'ın yanısıra Malatya kent merkezi ve diğer ilçelerden de hissedildi.
5.1 büyüklüğündeki depremin ardından dün saat 12.12'ye kadar, yine Malatya Hekimhan merkezli, büyüklükleri 1.4'le 3.4 arasında değişen toplam 58 deprem daha meydana geldi. Sarsıntıların sürdüğü bölgedeki halkın büyük çoğunluğu, günü evlerinin dışında geçirdi.
Aynı süre boyunca merkez üssü Malatya Darende ve Kuluncak olan, büyüklükleri 1.5 ile 2.5 arasında değişen 6 deprem meydana geldi.
Depreme uykularında yakalanan bölge halkı büyük korkuyla evlerinden sokaklara çıktı. Depremin merkez üssü Hekimhan İlçesi'ne yakın Kurşunlu, Güzelyurt, Sarıkız, Yayladamı köyleri ile merkezdeki Dursunlu Mahallesi'ndeki evlerde hasar ve duvarlarda çatlaklar meydana geldi. Büyük korkuya neden olan depremde bir duvarın yıkılması sonucu 1 çocuk hafif yaralandı, Dursunlu Köyü'nde 5, Kocagözü Köyü'nde ise 3 evde büyük hasar oluştuğu bildirildi. Güzelyurt Mahallesi'ndeki Merkez Camisi'nin minaresinin de bazı bölümleri yıkıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474