banner564

Meclis göreve!

Antalya’da kadın cinayetleri ve erkek şiddetine karşı yürüyüşü düzenledi

Meclis göreve!
banner598
   Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, kadın cinayetleri ve erkek şiddetine karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Ellerinde meşaleler ile Kapalıyol'da bir araya gelen dernek üyeleri, Karaalioğlu Parkı'na kadar slogan atarak yürüdü. 
   Karaalioğlu Parkı'nda grup adına basın açıklaması yapan dernek üyesi Meltem Kurtulget, kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurmakta kararlı olduklarını, Meclisin cinayetlere karşı tek gündemli toplanması gerektiğini ve o zamana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.  
    Her hafta yakınları tarafından birçok kadının öldürüldüğünü kaydeden Kurtulget, mevcut hukuk sisteminin caydırıcı olmadığını ve kadına uygulanan şiddetin cezasız kaldığını ifade etti. Türkiye'de son iki gün içerisinde 6 kadının öldürüldüğüne işaret eden Kurtulget, şöyle konuştu: 
   "Aile merkezlerinden, aile hekimlerine kadar bize dayatma yapılıyor. Kadınların öldürüldüğü, şiddet gördüğü, emeğinin sömürüldüğü, dışına çıkmak istendiğinde öldürüldüğü, devletin erkek egemenliğinin yansıması olarak bir devlet kurumu olarak işliyor. Bugüne kadar kadın cinayetlerini istatistiksel bilgiye sığdırmaya çalışan devleti göreve çağırıyoruz. Biliyoruz ki biz kadınlar bir araya gelerek cinayetleri önleyebiliriz. Bu yüzden Meclis kadın cinayetleri gündemiyle olağanüstü toplanana kadar sokakları boş bırakmıyoruz." 
   Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474