banner564

Megakent sele teslim

Son 8 yılın en şiddetli yağmuru yağdı, İstanbul’da hayat felç oldu

Megakent sele teslim
banner598

İstanbul önceki gece başlayan ve dün sabah saatlerinde şiddetini arttıran yağmur, İstanbullulara zor anlar yaşattı. Yollarda biriken sular trafiğin sıkışmasına neden olurken, toplu taşımada da aksamalar meydana geldi. Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü geçici süreyle trafiğe kapatıldı. Bazı bölgelerde metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştü. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, birçok araç yolda kaldı. Sağanak, yol üzerindeki bazı ağaç ve direkleri de devirdi.
Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımada da kent genelinde aksama yaşandı. Kentte ulaşımda yaşanan sorunların dışında birçok işyeri, çarşı ve iş hanını su bastı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Avrasya Tüneli kapatıldı
Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatıldı. İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabında, "Bugün(dün) ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur" uyarısında bulundu. Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bazı bölgelerde metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştüğünü bildirdi. İstanbul'da etkili olan sağanak yağışın, 2009 yılından beri kente yağan en şiddetli yağmur olduğu öğrenildi.
Oluşan sel nedeniyle Silivri ilçesindeki Gümüşyaka Mahallesi'nde çok sayıda kişi evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından botlarla ve iş makineleriyle kurtarıldı.

Ataşehir'de dere taştı
Yağışın etkili olduğu ilçelerden Ataşehir'de de derenin taşması sonucu su baskını meydana gelen binaların alt katlarındaki daireler kullanılamaz hale geldi. Esatpaşa Mahallesi Bingöl Sokak'ta bulunan su tahliye kanalı ve derenin taşması sonucu su baskını meydana geldi. Aynı sokakta bulunan ev ve işyerlerinin giriş katlarında su baskını meydana geldi. Aynı sokakta bulunan 4 katlı bir binanın ilk katında bulunan 3 daire, yükselen dere sularının evlerin pencerelerinden içeri akması sonucu kullanılamaz hale geldi. Su baskının yaşandığı sokaktaki giriş ve bodrum katta bulunan ev ve işyerleri kullanılamaz hale geldi. Yaşanan yoğun yağışın ardından İtfaiye ve belediye ekipleri su baskını yaşanan adreslerde su tahliye çalışmaları yaptı.

İstanbul Boğazı'nda şoke eden görüntü!
İstanbul Boğazı'nda dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle denize karışan sel suyu şaşırtan görüntülere sahne oldu. Şiddetli yağış nedeniyle İstanbul Boğazı'nda denize karışan sel suyu şaşırtan görüntülere sahne oldu. Yaşanan olay nedeniyle denizin iki renk haline geldiği görülürken, köprüden geçen vatandaşlar, o anları cep telefonları ile kaydedip sosyal medya hesaplarından paylaştı. 

Arslan: Bu bir afet
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir doğal afettir. Ulaşılamayan bir nokta yok. Ekipler çalışıyor. Avrasya'nın Avrupa çıkış tarafında sıkıntılı ve girişleri kapattık" açıklaması yaptı. Bakan tespit çalışmalarının ardından zararların karşılanacağını söyledi. 
Sağanak yağmurla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Öztel, "Mümkünse boyu 1.60'dan kısa olanlar sokağa çıkmasın" dedi. Öztel'in söz konusu ifadesi, sosyal medyada gündem oldu.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474