banner564

“Milletin kafası karıştı”

Kılıçdaroğlu, Dış politikada tam bir çuvallama yaşandığını, kimin ne söylediğinin belli olmadığını savundu

“Milletin kafası karıştı”
banner598
CHP Parti Meclisi (PM) Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu,  dış politikada tam bir çuvallama olduğunu savunarak, "Kimin ne söylediği belli değil" ifadesini kullandı.
"Yüksek tepede oturan kişi uçağa binerken ayrı, uçaktan inerken ayrı konuşuyor" diyen Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:
"Başbakan ayrı, Dışişleri Bakanı ayrı konuşuyor. Milletin kafası karıştı ve şu soruyu soruyorlar; 'ne olacak bu memleketin hali?' diye. Böyle bir yönetimle Türkiye ilk kez karşılaşıyor. Tam bir kaos yönetimi, kimin ne yaptığı belli değil. Biz hükümeti samimi olarak uyarıyoruz, 'yanlış yapıyorsunuz' diyoruz. Söylediklerimizin tamamı ortaya çıktı. Dış politikada 3-4 yıldır dilimizde tüy bitti, 'yanlış yapıyorsunuz, Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklüyorsunuz, Türkiye'ye siz bataklığı ithal ediyorsunuz' dedik, 'siz bilmezsiniz' dediler. Buyurun geldiğimiz noktaya bakın. Kim biliyormuş?" 'Sizin aklınıza ihtiyacımız yok' dediler. Ortaya çıkan tabloya bak. Hangi akıl? Sağlıklı ve iyi niyetli eleştirilere verdikleri cevap; 'muhalefet sussun.' Demokraside de yeni bir evreye geldik. Herkesin sustuğu ve sadece iktidarın konuştuğu bir demokrasi özlemi içindeler. Biz buna demokrasi demiyoruz, o başka bir şey. Şimdi o sözcüğü söylemiyoruz ama yeri geldiğinde de kullanacağız. Bu farklı bir rejimdir. Hele hele bunun unvanında profesör doktor yazan bir kişi tarafından kullanılması, 'susun demesi' bizim kabul edeceğimiz bir olay değil."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de boş sıralara konuştuğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin itibarının bu olmadığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474