banner564

Milyonlar bekliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kamuoyunda Torba Kanun Tasarısı olarak bilinen tasarıyı, Cumhurbaşkanın yemin töreninden sonra yasalaştırmayı planladıklarını bildirdi

Milyonlar bekliyor
banner598
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda Torba Kanun Tasarısı olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı hakkında bilgi verdi. Tasarıyı, 28 Ağustos'tan sonra yasalaştırmayı planladıklarını bildiren Canikli, tasarının yasalaşmasının 1 Ekim'den sonra başlayacak yeni yasama yılına kalmayacağını, kamuoyunda yoğun bir beklenti bulunduğunu kaydetti. Canikli, tasarının önemli düzenlemeler içerdiğine işaret ederek, "Soma'dan tutun da yapılandırmaya kadar, 40 bin öğretmen atamasından, bazı özlük, sosyal imkanlar sağlayan düzenlemelere kadar milyonlarca insanı ilgilendiriyor" dedi.

Takvim henüz kararlaştırılmadı
Meclis'in çalışma takvimini henüz kararlaştırmadıklarını belirten Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"29, 30 Ağustos mu, 1 Eylül mü olur bilmiyorum ama süreç içinde 1 Ekim'i beklemeden, 28 Ağustos ile başlayan o hafta içinde tasarıyı görüşmeyi planlıyoruz. Mükellefler yapılandırmayı bekliyor, vergi tahsilatı da gecikiyor. O da ayrı bir sıkıntı. Hem Soma ile ilgili mağduriyeti olan kardeşlerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi, madencilerle ilgili iyileştirmelerin bir an önce devreye girmesi, yapılandırmadaki mükelleflerimizin durumunu sonuçlanması, öğretmen atamaları... Bütün bunlar için bir an önce, 28 Ağustos'tan sonra, kısa süre içinde bunu inşallah yasalaştırmayı planlıyoruz. 1 Ekim'e bırakmayacağız."

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474