banner564

MİT’in başarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'in alıkoyduğu Türk vatandaşlarının kurtarılmasını ‘Tarihe düşülecek önemli bir kayıt’ olarak tanımladı

MİT’in başarısı
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından yarın düzenlenecek olan İklim Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan, Türkiye’den ayrılmadan önce IŞİD'in alıkoyduğu Türk rehinelerin kurtarılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.  
Erdoğan, şöyle konuştu:
"Özellikle bizim için gerçekten tarihi bir anı yaşadığımız ve 102 gün süren Musul başkonsolosluğumuzda, başkonsolos ve tüm görevlilerle ilgili süreci, gerçekten başbakanlığım döneminden itibaren sağ salim görevlilerimizi ülkemize döndürmenin gayreti içerisindeyiz. Hep bunu ifade etmiştim, bunu söylemiştim, hamdolsun sağ salim 49 görevlimizin ülkemize dönmesi, ailelerine kavuşması, anne, baba, eş, yavrularına kavuşmuş olması, bizim ayrı bir mutluluk vesilemiz oldu ve dün bildiğiniz gibi başbakanımızın riyasetinde Bakü dönüşü, Bakü programını da yarıda keserek, dönmek suretiyle Şanlıurfa'dan kardeşlerimizi alıp, Ankara'ya döndüler.  Ben de kendileriyle tüm aileleriyle birlikte Çankaya’da bir araya geldim. Kendileriyle orada hasbıhalimiz oldu. Kendileriyle konuşmamızda da 1 ay, bir izin kendilerine verme noktasındaki, sayın başbakana bulunu ileterek, dedik ki 'bir ay kendilerini izinli kılalım, bir ay süreyle bu kardeşlerimiz ayrılığı gitmez ama inşallah gidermiş olsun' dedik. Böylece bir ay bütün personelimiz burada bizimle olacak. Tabi ben bu vesileyle, başbakanlığım döneminde dışişleri bakanı olan bu işi yürüten Sayın Davutoğlu'na teşekkür ediyorum. Dışışleri Bakanlığı Müsteşarına özellikle gayretleri sebebiyle teşekkür ediyorum."  

"MİT adıyla müsemma oldu..."
Edoğan şunları söyledi, "Tabii çok çok burada istisnai hal olarak MİT'imizin gerek müsteşarına, gerekse tüm ekibine, bu süreçte bizimle olan bu haberleşme ağını çok başarılı bir şekilde sürdürdüler,  sadece adıyla müsemma oldu" 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473