banner564

Muhalefet hazır

Erken seçim tarihinin belirlenmesinin ardından CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti’den açıklamalar yapıldı

Muhalefet hazır
banner598

    Türkiye’de erken seçim tarihinin açıklanmasının ardından muhalefetteki parti liderlerinden açıklamalar yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, kazanacağız" derken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, açıklananın erken seçim değil baskın seçim olduğunu buna rağmen hazır olduklarını söyledi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olacağım" dedi

Kılıçdaroğlu: 2018 demokrasi yılı olacak
   Erken seçim tarihinin açıklanmasının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, kazanacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 24 Haziran’daki erken seçim kararına ilk tepkiyi MYK toplantısında verdi. 
   Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun, MYK üyelerine erken seçim kararı ile ilgili olarak, “Biz seçimlere hazırız. Yaptığı açıklama Erdoğan’ın kaybedeceğini gösteriyor. Zaten millet bunlardan bıktı. 2018 demokrasinin yılı olacak” dediği öğrenildi. Bu arada MYK’da CHP seçimi çin bir komite oluşturulmasına karar verdi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının da en kısa sürede ilan edilmesi kararı alındığı bildirildi.

Tezcan: Millet karar verecek
   CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da, "Milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürükleme hakkınız yok. TBMM OHAL tezkeresini reddetmek durumundadır" dedi. Tezcan, cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soru üzerine, "Geç kaldığımızı düşünmüyoruz. Bugüne kadar yarın seçim olacak gibi hazır olduğumuzu söylüyorduk. Önümüzdeki günlerde aday ve stratejiyle ilgili önemli kararlar alınacaktır" diye konuştu.

Karamanoğlu: Hazırız
   Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, açıklananın erken seçim değil baskın seçim olduğunu söyledi. Temel Karamollaoğlu, Erdoğan'ın açıklamalarını şöyle değerlendirdi: 
   “Açıklanan tarih erken seçim değil baskın seçim tarihidir. Bu seçim tarihi Ak parti ve cumhur ittifakının ne kadar paniklediğinin işaretidir. Uyum yasaları bile çıkmadan açıklanan bu tarih paniğin ve tükenmişliğin göstergesidir.  Lisanı hal ile diyorlar ki bizim ülkeyi artık 2 ay bile yönetebilecek gücümüz yok. Maalesef bu iktidar hiçbir işi normal yollardan gerçekleştiremiyor. Hep anormal şeyler yapmak ve milleti şaşırtmakla meşguller. Ama biz seçime hazırız.”

Akşener: 100 bin imzayla aday olacağım
   
   İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Cumhurbaşkanı adayıyım. 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olacağım" dedi. İstanbul'da açıklamalarda bulunan Akşener, şunları söyledi: Küçük ortağın söylediği, büyük ortağın danışıklı dövüş şeklinde bu teklifi kabul ettiği bir sistemle karşı karşıyayız. Şimdi en çok merak edilen soruyu cevaplandırarak başlamak istiyorum. Bir, İYİ Parti seçime girecek. Bu konuda herkesi ayağını denk almaya davet ediyorum.
   İkincisi, İYİ Parti seçime yönelik en hazırlıklı partidir. Teşkilatlarımız zinde, inançlı, iddialı, yorgunlukları yok. Nitekim 1 Nisan'da yaptığımız birinci olağanüstü kurultayımızda ortaya çıkan tablo, iktidar partisinin en büyük alternatifinin İYİ Parti olduğunu ortaya çıkardı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474