banner564

Mülteci krizi derinleşiyor

AB yetkilileri ile yaptıkları görüşme tutanaklarının servis edilerek, kendilerine saldırılmak istendiğini belirten Erdoğan, “Kapıları açar 'hadi hayırlı yolculuklar deriz” şeklinde konuştu

Mülteci krizi  derinleşiyor
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB yetkilileri ile yaptıkları görüşme tutanaklarının servis edilerek, kendilerine saldırılmak istendiğini belirterek, “Edirne’den insanları otobüslere bindirdik, tekrar geri çevirdik. Ama bir olur, iki olur. Ondan sonra da kusura bakmayın, biz de kapıları açarız ‘hadi hayırlı yolculuklar’ deriz." dedi.
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu’nun (TÜGİK) Ankara’da bir otelde yapılan Mali Genel Kurulu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, göç akınının en büyük sebebinin Rusya'nın ve Esed'in saldırıları olduğunu söyledi. AB yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerin tutanaklarının servis edilerek, kendilerine saldırılmak istendiğini söyleyen Erdoğan şöyle seslendi: “Bize bir kereliğine vereceğiniz 3 milyar Euro, bütçemize değildir, mültecileredir. Bunun bu olaylar devam ettiği sürece devamı gerek. 

“9 milyar dolar harcadık…”
Biz şu ana kadar sizden para gelecek diye 9 milyar doları harcamadık. O bizim misafirperverliğimizin bir gereğiyle biz bunu yaptık. Ve biz bunlarla da yıkılmadık, bundan sonra da yıkılmayız. Bundan sonra da bunu yapmaya devam ederiz. Bizim özelliğimiz bu. Edirne’den insanları otobüslere bindirdik, tekrar geri çevirdik. Ama bir olur, iki olur. Ondan sonra da kusura bakmayın biz de kapıları açarız ‘hadi hayırlı yolculuklar’ deriz. Bunu söyledik. Beyefendiler bundan rahatsız olmuşlar. Son olarak Pir Sultan Abdal gibi diyorum ki, ‘Koyun beni hak aşkına yanayım, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım, dönen dönsün ben dönmezem yolumdan.”

"Otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in tavrına da, “Bu Birleşmiş Milletler Teşkilatı bu iş için kurulmadı, 'kapıyı aç.' Dünyadaki diğer ülkelerin kabul ettiği mülteci sayısı ne kadar? Bazıları 100 tane almış, öbürü 300 tane, 500 tane, bin tane. Bizim alnımızda enayi yazmıyor kusura bakmayın. Biz bir yere kadar sabır sabır sabır, ondan sonra da gereği neyse bunu yaparız. Herhalde otobüsler, uçaklar boşuna durmuyor. Gereği neyse bundan sonra o yapılacak. Bu nasihati verenler, Birleşmiş Milletler'in diğer üyesi ülkelere de bir nasihat versinler de buradan çıkan bu mültecileri o ülkelere de gönderelim." tepkisini gösterdi.

“İki yüzlülüktür"
PYD'yi PKK'dan ayrı görmeyecek kadar gözleri kapalı olanları gördüklerini kaydeden Erdoğan, “Kalkıp kendi uluslararası güvenlik elemanına Kobani'de plaket veriyorlar. Buna rağmen hala PYD'yi, YPG'yi 'terör örgütü değil' diye değerlendiriyorlar. Bütün bu gerçekler ortadayken Türkiye'ye uluslararası yükümlülüklerini hatırlatmak, açık söylüyorum iki yüzlülüktür" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474