banner564

“Musul önemli”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Operasyonda da olacağız, masada da olacağız; bunun dışında kalmamız mümkün değil" dedi

“Musul önemli”
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuştu.
Musul operasyonuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Operasyonda da olacağız, masada da olacağız; bunun dışında kalmamız mümkün değil" dedi.
Erdoğan, Türkiye’nin neden operasyonun dışında tutulmak istendiğine de değinerek, "Ülkemizin Musul operasyonu dışında tutulmasının sebebi, Türkiye’nin orada mezhep çatışmasının önüne geçeceği bilindiği için. Biz Sünni-Şii çatışmasına 'evet' diyemeyiz. Irak Ordusu Şia’dan oluşuyor. Bunlar Musul’a geldikleri zaman Sünnilerle vuruşacaklar. Kusura bakmasınlar, biz yeni mezhep çatışmalarına 'evet' diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

''Musul operasyonunda da olacağız, masada da olacağız''
Şimdi Musul (operasyon) başladı. Şu anda Musul'da operasyonlar devam ediyor. Ne diyorlar 'Türkiye Musul'a girmesin.' Ya nasıl girmeyeyim 350 kilometre sınırım var benim ve bu sınırdan ben tehdit altındayım. 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak... Hiç ilgisi, alakası olmayanlar gelip giriyor. Neymiş Bağdat onlara 'Gel' demiş. 'Gel' demedikleri zaman Irak'a gelenlere niye 'hayır' demediniz Öyle mi 14 sene önce, 15 sene önce Saddam 'Gel' mi dedi bunlara Ama girdiler. Orada kan gövdeyi nasıl götürdü Milyonu aşkın insan öldü. Şimdi sizler hukukçular olarak inanıyorum ki yasaların diliyle değil, hukukun diliyle konuşan insanlarsınız ve böylece konuşan insanlar olmaya devam edersek hak yerini bulacaktır. 
Bakın, Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız. Bunun dışında kalmamız mümkün değil. Çünkü burada bizim için bir tarih yatıyor.

''Sünni-Şii çatışmasına 'evet' diyemeyiz''
Ülkemizin ısrarla Musul operasyonunun dışında tutulmaya çalışılması, orada da DEAŞ bahanesiyle kurulmaya çalışılan mezhep çatışması kapanını bozacağımız bilindiği içindir. Biz oraya onun için sokulmak istenmiyoruz. Kendilerine aynı şeyi söyledik. Biz bir Sünni-Şii çatışmasına 'evet' diyemeyiz.

''Kimse Başika'dan çıkmamızı beklemesin''
Beyefendiler arzu ederlerse Misak-ı Milli'yi okurlar. Şu anda bizim Musul'da kardeşlerimiz var. Araplar, Türkmenler, Kürtler, orada bizim kardeşlerimiz var. Aynı şekilde kuzeye doğru gittikçe zaten sınıra yaklaştıkça orada akrabalar var. Bizim burada kesinlikle duyarsız olmamız mümkün değil. 'Başika'dan çıkın.' Kimse bizden Başika'dan çıkmamızı beklemesin. Biz Başika'dayız ve oradaki DEAŞ terör örgütüne karşı her türlü operasyonları bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473