banner564

NATO özür diledi

Erdoğan, Norveç'teki bir 'düşman' tablosunda Atatürk ile kendisinin resimlerinin bulunduğu haberi gelince, tatbikattaki 40 askeri çektiklerini bildirdi

NATO özür diledi
banner598
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Norveç'teki bir 'düşman' tablosunda Atatürk ile kendisinin resimlerinin bulunduğu haberi gelince, NATO tatbikatındaki 40 askeri çekme kararı aldıklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında,  , Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı  şu sözlerle anlattı:
"Biz NATO'da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz? Kusura bakmayın söyleyeceğiz. Norveç'te bir durum oldu. Norveç'te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Bu tabloda Atatürk'ün resmi ve bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. 'Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.' dediler. Dedik ki 'Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.' Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. Oyun başka, zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı yapılıyor."

NATO Genel Sekreteri özür diledi
Bu arada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, , NATO'nun Norveçte'ki Trident Javelin tatbikatında yaşananlardan haberdar olduğunu belirterek, "Meydana gelen hatadan dolayı özür diliyorum." açıklamasında bulundu.
Skandala neden olan kişinin anında görevinden alındığını ve kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildiren Stoltenberg, "Bu kişi, NATO çalışanı değildir. Norveç tarafından görevlendirilen sözleşmeli sivil bir memurdur. Bundan sonra bu kişi hakkında olası cezalandırma kararı Norveç yetkilileri tarafından verilecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Norveç Savunma Bakanı Jensen de, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473