banner564

"Önce aynaya bakın"

Erdoğan, son operasyonlar nedeniyle Türkiye’yi eleştiren AB’ye, Sabancı cinayetini işleyen teröristin elini kolunu sallayarak Avrupa’da dolaştığını hatırlattı

banner598
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin başlaması dolayısıyla Konya Tren Garı’nda düzenlenen törende vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili Türkiye’yi eleştiren AB’ye sert çıktı. Dünyada bazı ülkelerden, özellikle de AB içinden bazı kişilerin Türkiye'de hukuk içinde yapılan bir operasyonla ilgili peşin hükümler verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, istediğiniz yalan haberi yazın, istediğiniz tweti atın, istediğiniz kadar Türkiye aleyhine açıklama yapın, biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz, kendi rotamızı kendimizi çizeriz. Mürebbiye edasıyla parmağını sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar, karşılarında o eski Türkiye'nin olmadığını artık anlasınlar. Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş, bir zahmet buraya gel de Türkiye sana demokrasi dersi versin. Türkiye'ye özgürlük dersi vereceklermiş, sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın, İslamofobinin, ayrımcılığın hesabını ver."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da, Sabancı cinayetini işleyen teröristin elini kolunu sallayarak dolaştığını, aynı şekilde 7 Türk'ü öldürenlerin yargı sürecine, basın mensuplarının dahil edilmek istenmediğini hatırlattı.
Türklerin oturduğu evlerin kundaklandığını ve hala faillerinin bulunamadığını dile getiren Erdoğan, "AB olarak önce aynaya bakmaları lazım. Mısır için susanlar, Suriye'de, Irak'ta... 1 milyon 600 bin insanı kendi evimizde barındıran Türkiye'ye bunların hiçbirisinin söyleyeceği sözü yoktur. Şu ana kadar 5 milyar doları aşkın para harcadık. Sadece yanımıza geldikleri zaman, 'Sizin bu ev sahipliğiniz unutulmaz'. Birisi de kalkıp, 'Ya biz de şu kadar destek verelim demiyor. Yurtdışından bugüne kadar gelen destek 200 milyon dolar harcadığımız 5 milyar dolar. Bunlardan sadece nasihat dinlersiniz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473