banner564

“Onlar bizim de evlatlarımız”

Ermenek’e giden Başbakan Davutoğlu incelemelerde bulundu, madende mahsur kalan işçilerin aileleri ile görüştü

“Onlar bizim de evlatlarımız”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman Ermenek’te maden kazasında incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, " Bütün ülkemizi büyük hüzne boğan ve Cumhuriyet Bayramımızı da  bu anlamda bir hüzün günü olarak geçirmemize sebep olan elim bir kazayla karşı karşıya kaldık" ifadesini kullandı.  Madende  bir su baskını olduğunu, içeride bulunan 34 vatandaştan 16'sının kurtarıldığını, 18 vatandaşın hala madende olduğunu kaydeden Davutoğlu,  olayın hemen ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bölge milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın süratle bölgeye intikal ettiğini, bütün geceyi çalışan ekiplerle geçirdiklerini aktardı. 

"En yakından bilen birisiyim"
Bütün kurumlarla gece gündüz çalışıldığını belirten Davutoğlu, işçi yakınlarıyla da görüştüklerini, her birinin acısını, üzüntüsünü ve hüznünü paylaştıklarını söyledi.
"Onların evlatları bizim de evlatlarımızdır, onların kardeşleri bizim de kardeşlerimizdir, onların ailelerine düşen acı ya da şu anda sabır temennisi aynı şekilde bizim için de geçerlidir" diyen Davutoğlu, "Bu coğrafyayı çok yakından bilen biriyim. Doğduğum mekan da buraya çok yakın dolayısıyla buradaki Toros Dağları'ndaki iş imkanlarının kıtlığı ve buradaki insanların ki madende olan kardeşlerimizin de helal rızk için ne zor şartlarda çalıştığını en yakından bilen birisi olarak söylüyorum. Her birisinin acısını, üzüntüsünü, hüznünü paylaşıyoruz. Bir an önce bu kardeşlerimize ulaşmak için ne gerekiyorsa yapılıyor, yapılacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474