banner564

Örgüt çözüldü

Nusaybin’de son 3 günde toplam 67 PKK'lı terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu

Örgüt çözüldü
banner598
Mardin Nusaybin ilçesinde geçtiğimiz gün 25 ve dün 42 PKK'lı teröristin teslim olmasının ardından güvenlik güçleri operasyonların sürdüğü bölgede diğer PKK'lı teröristlerin teslim olması için zırhlı araçlardan anonslar yaptı.
Nusaybin'de dün teslim olan 10'u kadın 42 PKK'lı teröristin teslim olurken çekilen görüntüleri bölgedeki askeri kaynaklar tarafından paylaşıldı.
Bölgeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre operasyon bölgesinde sıkışan PKK'lı teröristlerin çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla 'sözde güçlerinin bölgeden çekildiği, bundan sonra operasyon sahasında kalanların sivil olduğu' yönünde kamuoyunu ve belirli çevreleri yanıltmayı amaçlayan açıklamalarda bulunulduğu tespit edildi.
Operasyon bölgesinde güvenlik güçleri ile çatışmakta olan 42 PKK'lı teröristin, 4 mahallenin üst düzey gençlik örgütlenmesi sorumlularından aldıkları talimatlar doğrultusunda güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu ve halen işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 4 mahallenin üst düzey sözde sorumlularında olduğu 42 PKK'lı teröristin kendi aralarında kırsaldan gelenlerden bağımsız olarak karşı çıkarak anlaşıp topluca teslim oldukları ifade edildi.
Bölgedeki askeri kaynaklar ayrıca Nusaybin ve Şırnak'ta operasyanların sürdüğü mahallelerde hiçbir sivil vatandaş bulunmadığının altı çizdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474