banner564

Ortak tavır

Beyaz Saray'daki tarihi görüşmede Erdoğan ile Trump, terörle mücadelede işbirliği konusunda kararlılık belirtti

Ortak tavır
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la dün Beyaz Saray'da görüştü.
Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump basın toplantısı düzenledi.
Trump, "Erdoğan'ı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" diyerek sözlerine başladı. "Terörle mücadeledeki yeni düşmanımıza karşı çalışıyoruz" diyen Trump, "Türkiye'yi terörle mücadelesinde destekliyoruz" dedi. ABD Başkanı Trump sözlerine şöyle devam etti: "Erdoğan’ı konuk etmekten şeref duyuyorum. Türkiye komünizmle savaşta önemli bir ülkeydi. Sovyetlere karşı efsanevi bir varlık gösterdiler. Onların muhteşem cesareti Kore’deki bizim unutmadıklarımızdandır. Şu anda terörle mücadelede ortak bir düşmanımız var ve beraber çalışmak istiyoruz. Türk halkına desteğimizi sunuyoruz. Türkiye’yi terörle mücadelede PKK DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı destekliyoruz. Tüm bu yaşananlar insanlık vicdanını yaralıyor Suriye’deki şiddet. Barışçıl bir sonuç için gerçekleşen çabaları takdir ediyoruz."

Erdoğan: PYD/YPG'nin muhatap alınması mutabakata uygun değil 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalkantılı bir dönemde yakın işbirliğinin önemine dikkat çekerek, "Diyalog ve dayanışmamızı devam ettireceğiz .Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek" dedi. "PYD/YPG'nin muhatap alınması mutabakata uygun değil" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öncelikle Trump’a ve ekibine ilgiden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Bir kez daha huzurlarınızda Trump’ı elde ettiği zafer için seçimlerde, tebrik ediyorum. Köklü geçmişe dayalı Türkiye-ABD ilişkilerini ele aldık. Türkiye ile ABD arasında ilişkiler müşterek bağlar düzleminde gelişmiştir. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız küresel barış için önemlidir. Esasen ABD ile BM ve NATO gibi kilit kuruluşlar ile yakın işbirliği içindeyiz. Önümüzdeki süreçte diyalog ve dayanışmayı daha da artırmakta kararlıyız. Doğrusu bu ziyaretimizin tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum."

Trump kapıda karşıladı
Erdoğan'ı Beyaz Saray'ın kapısında ABD Bakanı Donald Trump karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesi basına görüntü verilmesiyle başladı. 
ABD Başkanı Donald Trump ilk açıklamasında, "Erdoğan ile uzun ve zorlu bir görüşmemiz olacak. Türkiye ile başarılı ve güçlü ilişkilerimiz var. Türkiye ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Güçlü ve somut bir görüşme yapacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Ardından iki ülke heyetleri bir görüşme gerçekleştirdi ve 2 saat süren zirvenin ardından Erdoğan Beyaz Saray'dan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474