banner564

Personelle iftar yaptı

Barbaros Hayrettin Paşa gemisini ziyaret eden Albayrak, “Akdeniz'de ilk sondaj kuyusu bu yıl kazılacak” dedi

Personelle iftar yaptı
banner598
Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin sismik arama ve sondaj faaliyetleri için yatırımlarını artıracağını belirterek, "İnşallah, bu yıl içinde kendi gemimizi alarak artık Akdeniz ve Karadeniz'de sondajlarımıza başlayacağız. Buna bağlı olarak tahminim odur ki üçüncü çeyrek sonu veya dördüncü çeyrek gibi inşallah bu yıl bitmeden Akdeniz'de ilk kuyumuzu kazacağız." dedi.
   Bakan Albayrak, Kıbrıs açıklarında sismik araştırma yapan TPAO Barbaros Hayrettin Paşa gemisine bir ziyaret gerçekleştirdi. Gemide KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve personelle birlikte iftar yapan Albayrak, daha sonra geminin faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Atun ile birlikte gitti
    Gemideki ziyarete Enerji ve Ekonomi Bakanı Sunat Atun'un da eşlik ettiğini anımsatan Albayrak, "Tabii bu sürecin güzel tarafı da şu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Enerji Bakanımız da teşrif ettiler. Türkiye, Kuzey Kıbrıs ittifakında ve işbirliğinde güzel bir netice olacak olan sadece Türkiye'nin sularında değil Kuzey Kıbrıs sularında da bu arama faaliyetlerini ve sondaj faaliyetlerinde de aktif olacak." şeklinde konuştu. 
    Türkiye'nin artık Akdeniz'de daha etkin bir süreç yürütmek zorunda olduğunu çünkü Akdeniz'in bir potansiyelinin bulunduğunu dile getiren Albayrak, bu potansiyelin son 15-20 yılda özellikle dünya petrol ve gaz piyasalarında yeni bir süreci ortaya koyduğunu aktardı.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474