banner564

“Rahat uyuyamıyorum”

51 günde 107 şehidin verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kılıçdaroğlu, “O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda” dedi

“Rahat uyuyamıyorum”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son 51 günde 107 şehidin verilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda. Üzülüyorum. Emin olun, rahat yatamıyorum.” dedi. 
Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların CHP’nin 92. kuruluş yıldönümünü şölen havasında kutlamasına izin vermediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, 8 Haziran’da milletin bir umutla uyandığını ancak gelinen süreçte bugün toplumun her kesiminde Türkiye’nin nereye gittiğine dair derin bir kaygının var olduğundan söz etti. Kılıçdaroğlu, “Sormamız gereken ilk soru 7 Haziran’dan sonra Türkiye neden böyle derin bir kaygı atmosferine sokuldu? Hangi gerekçe ile bu atmosfer oluştu? Kaosu, acıyı, gözyaşını kişisel ikbali için topluma bir seçenek olarak kim sundu?” diye sordu. 

“Terörü bitireceksen o 400’ü ben tamamlayacağım”
Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmede bulundu. Terör eylemlerinden akşamları yatamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bütün bunlara rağmen hala 400 milletvekili arayışında olanlar var. Efendim ‘400 milletvekili olsaydı durum farklı olurdu’ Yani terör olmazdı. Buradan söz veriyorum; açık ve net. Terörü bitireceksen o 400’ü ben tamamlayacağım. Buyur bitir kardeşim. O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda. Üzülüyorum. Emin olun, rahat yatamıyorum.” diye konuştu. 

‘Zor bir süreçten geçiyoruz’
Terör örgütünün 30 yılda bütün eylemlerine rağmen toplumu ayrıştıramadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Bir toplumsal barış sınavından geçiyoruz. Teröre karşı çıkıyoruz, elbette karşı çıkacağız. Terörü elbette lanetleyeceğiz. Ellerimizde bayraklarla, elbette çıkacağız. Burada hiçbir sorunumuz yok. Ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine uygun tutum ve davranışlardan özenle kaçınacağız. O toplumu ayrıştırmak istiyor. Bölünmeyeceğiz ve ayrışmayacağız.” diye konuştu.

“Provokasyonlara izin vermeyin”
Terör örgütünün beklentilerine uygun şekilde provokasyonlara alet olunması halinde Türkiye’nin farklı bir sürece çekileceği uyarısında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, 77 milyon yurttaşın bu konuda çok duyarlı olması gerektiğini vurguladı. 
‘Ülkemizin geleceği’ diye hitap ettiği gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sizin vatan sevginizden hiç kimsenin en ufak bir endişesi yok. Bayrağınıza olan saygıyı biliyoruz. Ülkemize olan sevginizi biliyoruz. Ne olursunuz provokasyonlara asla ve asla izin vermeyin. Kendinizi birden bire o sürecin içerisinde bulabilirsiniz. Bundan özenle kaçının... Onlar bölüyor, siz böldürmeyin. Bayrağınızı alın, yüreğinizin üzerinde taşıyın. Ülkenizi sevin ama sakın ola ki provokasyonlara girmeyin.”

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474