banner564

Rest çekti

Avrupa Parlamentosu'nun, Türkiye ile müzakere sürecini dondurmasına tepki gösteren Erdoğan, “Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır” dedi

Rest çekti
banner598
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun oylamasına tepki göstererek, "Bana bak daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar. Bunu da bilesiniz" dedi.
Erdoğan'ın sözleri şöyle:
Günümüz dünyasında insanlığı tehdit eden pek çok kriz var.
Bir konunu önünde ısrarla duracağım. Kapaklarda yer aldı Aylan bebek ardından Ümran bebek yer aldı. Peki acaba sadece Türkiye’de 3 milyonu aşkın mültecinin olduğu, dünyanın değişik yerlerinde mültecilerin olduğu dünyamızda sorun sadece Aylan bebek mi, Ümran yavrumuz mu? Hayır. Çünkü şu anda milyonlarca Aylan bebek şefkat bekliyor.
Onlara yönelik atılan bir adım var mı? Yok… İşte Afrika sahra üstü sahra altı. Milyonlarca bebek kadın hepsi çözüm bekliyor.
Toplanmışlar gelmişler bir araya 30-40 kişi verilen o bildiriye hayır diyor. 400 kişi evet diyor. Topunuz dese yazar…
Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız. Doğru bakmadınız. Aylan bebekler sahile vurduğu zaman gidip siz almadınız.
Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz.
Bana bak daha ileri giderseniz bu sınır kapıları açılır bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar. Bunu da bilesiniz.

“Hoş görünmek adına zulmü alkışlayamayız”
Dünya beşten büyüktür. Bunu savunmak lazım ama birilerinden de korkmamak lazım. Biz birilerine hoş görünmek adına zulmü alkışlayamayız. Ana muhalefetin lideri, “Bu bir yaptırımdır. Devamı gelecektir” diyor. Tehdit ediyor ya. Zavallıya bak.
53 yıldır bu ülkeye AB’nin kapısın açmayanlar yaptırım mı uyguluyor? Uyguluyorlarsa ne oldu battık mı bittik mi çöktük mü? Bizi bu yaptırımlar çökertmez. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz yolumuza böyle devam edeceğiz. Unutmayın, batının Türkiye’ye ihtiyacı var. Şu anda 3 milyon mülteciyi burada barındıran besleyen Türkiye,  AB’den destek gelecek diye kapılarımızı açmadık. Niye açtık? O varil bombalarının üzerine yağdığı o insanları biz zalimlerin insafına bırakamazdık .AB’den para gelir mi gelmez mi diye düşünmedik. BM’den gelen para 500 milyon dolar. AB’den şimdiye kadar gelen eğer doğruysa 700 civarında. Peki bizim harcadığımız ne? 15 milyar dolar. Veren el alan elden üstündür.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474