banner564

Şen Dul’la merhaba dedi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2015-2016 sezonuna başladı

Şen Dul’la merhaba dedi
banner598
Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), sanat sezonuna Franz Lehar'ın "Şen Dul" operetinin prömiyeriyle "merhaba" dedi.
Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen opereti, Haldun Özörten sahneledi, orkestra şefliğini ise Ömer Yöndem gerçekleştirdi.
Serhat Nüfusçu'nun koreografisiyle sahnelenen ve tasarımını Ömer Gündüz, kostüm tasarımını Nursun Ünlü, ışık tasarımı Mustafa Eski'nin üstlendiği "Şen Dul"un koro yönetmenliğini ise Mahir Seyrek yaptı.
Eserde, Aslı Ayan, Sevinç Bilgin ve Burcu Kuru ''Hanna Glawari'' rolünde, Sema Suna, Bilge Yılmaz ''Valencienne'', Devrim Demirel, Barış Yanç ''Camille Kont De Rosillon'', Cüneyt Erdoğan, Şafak Güç ''Baron Mirko Zeta'' rolleriyle sahne aldı. Roller dönüşümlü olarak paylaşıldı.
Operet tarihindeki yerini koruyan, librettosu V.Leon ile L.Stein'e ait olan ünlü yapıttaki her müzik parçası olağan üstü zarafeti, Paris'in neşesi ve Balkanlara özgü ulusal renkler izleyenlere güzel dakikalar yaşattı.
Üç perdeden oluşan ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği operet, perşembe 20.00'de ve cumartesi günü ise saat 15.00'te izlenebilecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473