banner564

Sert tepki

Kurtulmuş, "Hiç kimsenin, Türkiye'deki herhangi bir soruşturmayı bahane ederek Türkiye'ye ayar vermesine hiçbir şekilde tahammül edemeyiz" dedi

Sert tepki
banner598
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, KON TV'nin Ankara stüdyolarının açılışına gelişi sırasında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
17 ve 25 Aralık operasyonlarının yıl dönümü olduğunu anımsatan bir gazetecinin, buna ilişkin değerlendirmesini sorduğu Kurtulmuş, öncelikle meselenin iki boyutu olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "17 ve 25 Aralık'ta ortaya atılan yolsuzluk iddiaları boyutuna ilişkin devam eden bir hukuki süreç ve TBMM'de açılmış olan soruşturma" bulunduğunu kaydetti.
Kurtulmuş, "Bu komisyonlar marifetiyle millet adına TBMM, 17 ve 25 Aralık süreçlerinin yolsuzluk iddiaları kısmıyla ilgili kararı verecektir. Hep beraber izleyeceğiz ve TBMM'nin bu konuya ilişkin yaklaşımlarının sonucunu göreceğiz" diye konuştu.
Kurtulmuş, şöyle devam etti:
“Türkiye'nin AB süreci, Türkiye'nin AB'ye adaylık sürecindeki samimi yaklaşımları, bunların hepsini bir tarafa bırakalım. Ama bu vesileyle ya da başka bir vesileyle herhangi bir ülkeden Türkiye'deki siyasi süreçlerle ilgili bir takım açıklamalar gelebilir. Ama hiç kimse kusura bakmasın. Türkiye'nin kendi iç meseleleri, hiçbir şekilde dışarıdan gelecek demeçlerle, dışarıdan ortaya konulacak bir takım tavsiyelerle hatta zaman zaman diplomatik lisanı aşarak bir takım uyarı mahiyetinde oluşan demeçlerle Türkiye kendisini, kendi hukuki yapısını, kendi sistemini, kendi iç işleyişini yönlendirmez. Dolayısıyla bunların hepsini ilgiyle, dikkatle takip ederiz. Ama sonuçta Türkiye, hukuk devleti prensipleri içerisinde kendi işlerini kendisi görür. Hiç kimsenin de Türkiye'nin içişlerine müdahale etmesine bu anlamda müsaade etmez."

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473