banner564

Sert uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, para kaçırmaya tevessül edenleri affetmeyeceğini söyledi

Sert uyarı
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, kuruluşundan bu yana DEİK'in faaliyetlerine katkıda bulunanlara teşekkür etti. Türk özel sektörüne, dış ekonomik ilişkileri yürütmek, imkanları araştırmak, ihracatı artırmak ve bu hususlarda yardımcı olarak kurulan DEİK'in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Erdoğan, kurucu 101 kuruluşu, 135 ikili ekonomik konseyi, 5 sektörel iş konseyi, 2 özel amaçlı iş konseyi ile DEİK'in gerçekten çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:  
   "Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli böyle bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem de öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkanlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum. Bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değildir. Yurt dışına varlık kaçıran varsa onlaradır. Böyle bir davranışın hiçbir makul geçerli izahı olamaz. Çünkü Türkiye'de hiç kimsenin çözülemeyecek bir sorunu yoktur. Cumhurbaşkanı olarak şahsen muttali olduğum her meselede kimliğine bakmaksızın iş adamlarımızın önünü açmanın hep gayreti içinde bulunduk."

“Türkiye cazibe odağı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, tarihin her döneminde cazibe odağı olduğunu, önemini hiç yitirmemiş bir coğrafyanın tam kalbinde yer aldığını aktardı.
Türkiye'nin sadece Avrupa ile Asya ve Afrika kıtalarına değil, aynı zamanda farklı medeniyetleri, kültürleri ve ekonomileri de birleştiren bir konumda bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Bu bakımdan ülkemizin ekonomik potansiyeli sadece kendi pazarımızla sınırlı değildir. Türkiye merkezli bir ticari girişim, birkaç saatlik uçuşla 30 trilyon dolar milli gelire sahip 1,6 milyar insana ulaşma imkanını elde edebiliyor. Böyle bir ülkede yatırım yapmak kadar cazip bir şey olabilir mi?" dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473