banner564

Sevimli Garip

Afyonkarahisar'daki bir dinlenme tesisinin bahçesinde bulunan maymun yolcuların gözdesi haline geldi

Sevimli Garip
banner598
Afyonkarahisar'daki bir dinlenme tesisinin bahçesinde beslenen "Garip" adlı maymun, yolcuların ve diğer müşterilerin ilgi odağı oluyor. Afyonkarahisar-İzmir karayolunun 10. kilometresindeki bir dinlenme tesisinde bulunan "örümcek" cinsi maymun, görenlerin dikkatini çekiyor.
"Garip", özellikle çocukların ilgi odağı oluyor. Maymunun hareketlerini izleyen çocuklar, hoşça vakit geçiriyor. Vatandaşlar, yiyecek verdikleri "Garip"in bol bol fotoğrafını çekiyor. 
Kırmızı et dışında her türlü yiyecekle beslenen maymun, dondurmayı çok seviyor. 
Tesisin genel koordinatörü Ali Yılmaz, maymunun 5 Mayıs 2007'den itibaren kendilerinde bulunduğunu dile getirerek, "Garip, çoğu müşterimizin uğrak yeri haline gelen tesisimizde, adının unutamadıkları bir hayvandır. Müşterilerimiz, sürekli Garip'in durumunu soruyor" dedi.
Yılmaz, maymunun beslenmesinin çok kolay olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Dondurmasından tutun da yeşilbiber, marul ve domatesine kadar her şeyi yiyor. İnsanoğlu nasıl dondurma yiyorsa o da dondurmayı o şekilde yer. Hiç eritmeden. Aynı zamanda çok evcil bir hayvan... Özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. Garip, aynı zamanda da duygusal, bir o kadar da çok kıskançtır. Sevdiği insanı kolay kolay bırakmaz. Garip'e kesinlikle maymun diye seslenilmemeli." 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473