banner564

Sincar'a da gireriz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekâtının ardından bu kez Kuzey Irak'a operasyon mesajı verdi

Sincar'a da gireriz 
banner598

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde konuştu.  Erdoğan: Varna'daki AB Zirvesi'nde fotoğrafları önlerine koyacağız. Sığınmacılar için mali yardımı verecekseniz verin vermeyecekseniz dürüst olun diyeceğiz. Vereceksen ver. Buyur gel kampları gez çadır kentlerimizi gez. Vereceksen bu parayı ver bizi oyalama. Bu milletin onuru gururu var bizim gururumuzla oynayamazsın. Bunlar böyle alışmışlar. Kapılarında süründüreceklerini zannediyorlar. Türk milleti böyle bir millet değil. İkinci 3 milyar Euro’luk dilimi konuşuyorlar. Biz daha ilk dilimi tam olarak alabilmiş değiliz ki. Vermeyecekseniz dürüst olun. İlla proje diye ısrar edilmesini iyi niyetle bağdaştırmıyoruz. Bugün ülkemize karşı faaliyet gösteren ne kadar terör örgütü mensubu varsa hepsi Avrupa'da baş tacı edilirken silahlar verilirken işte Afrin'de olayı gördünüz.

3 bin 622 terörist etkisiz hale getirildi
Afrin'de baktık ki bunlar dinlemiyor artık Hatay'a Kilis'e yapılan roket atışları neticesinde buraya girdik. Şu an itibarıyla 3622 terörist etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Dün sabah 08.30 itibarıyla da son operasyon yapıldı. Şu anda da iş bitmedi. ÖSO bizim askerimizle birlikte oradaki el yapımı bomba bunların aramasını yapıyor. Bir gece ansızın gelebiliriz diye diyorduk geldik işi bu noktaya getirdik. Virgülü koyduk, inşallah şimdi nokta konacak. Bununla kalmayacağız tabii. Bunun uzantısı var. Onlar da hallolacak. Zira bizim derdimiz işgal değil. Bizim derdimiz bu teröristlere karşı o temizlik harekâtını gerçekleştirmek ve bu teröristlerden ülkemize karşı olan tehdidi ortadan kaldırmak. Hedef o terör koridorunu ortadan kaldırmaktı.

Afrin'den sonra Menbiç mesajı
Menbiç Ayn El Arab ve Tel Abyad Kamışlı şeklinde bu süreci devam ettireceğiz.
Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, dedik ki 'Bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor.' Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak bize gerekli kolaylığı sağlayacaksınız. Sizden önceki Irak merkezi yönetimlerine de bunları söyledik. Çok daha bu iş uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur.'

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473