banner564

Siyaset hesap vermeli

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Tarihi'nin en acı olayı ile karşı karşıya olduklarını belirtirken, sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirtti

Siyaset hesap vermeli
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da cumartesi günü düzenlenen ‘Emek, Demokrasi ve Barış’ mitingine katılmak isterken düzenlenen intihar saldırılarında ölen 97 kişiden Malatya’da toprağa verilen 5 kişinin cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Tarihi'nin en acı olayı ile karşı karşıya olduklarını belirtirken, sorumluların istifa etmesi gerektiğini kaydederek, "Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, terör kurbanı 6 kişinin cenaze törenine katılmak üzere dün özel bir uçakla Malatya’ya geldi. Erhaç Havalimanı’nda kısa açıklama yapan Kılıçdaroğlu, düşüncelerini gayet açık biçimde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na aktardıktan sonra bunları kamuoyu ile paylaştığını söyledi. 
Kılıçdaroğlu, "Siyaseten hesap verileceğine inanıyor musunuz?" sorusu üzerine "Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır" yanıtı verdi.

Şehir mezarlığında tören
Ankara'daki bombalı saldırıda yaşamlarını yitiren Gözde Aslan, Gülbahar Aydeniz, Sezen Vurmaz ile Onur Tan ve kuzeni Umut Tan için şehir mezarlığında toplu cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Törenin ardından Onur ve Umut Tan'ın cenazeleri Direk Mahallesi Mezarlığı'nda, diğer 3 kişinin cenazeleri ise törenin yapıldığı şehir mezarlığında toprağa verildi. Ankara'daki patlamada ölen diğer Malatyalı olan Mehmet Ali Kılıç'ın cenazesi ise Hekimhan ilçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474