banner564

‘Sizi müzeye kaldıracağız’

Erdoğan, 16 Nisan referandumundan sonra kimseye bir şey olmayacağını söyledi, CHP’ye mesaj gönderdi

‘Sizi müzeye kaldıracağız’
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bursa, bugün de 16 Nisan'da kavuşacağımız yeni yönetim sisteminin müjdecisi olmaya hazır mı? Maşallah, Bursa, 16 Nisan'da şanlı tarihine yakışır bir oranla 'evet' demeye hazır mı? Bursa, 16 Nisan'da rekor evet oranıyla bir kez daha kurucu şehir vasfını göstermeye hazır mı?" diye sordu.

"Yazıklar olsun''
Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın "16 Nisan'da 'hayır' çıkarsa, düşmanı İzmir'de dökmüş kadar sevineceğiz" dediğini anımsatan Erdoğan, "Yazıklar olsun. Bu işi biraz biliyor zannediyordum ama anlaşılan o ki son zamanlarda onun da kayışlar eskidi ve yırtılmaya başladı" diye konuştu. Cumhurbaşkanının yardımcıları ve bir kabinenin bulunacağını bildiren Erdoğan, "Ne diyor 'Bütün ailesini oraya yerleştirecek'. Çünkü bunların hayatı hep yalan" ifadelerini kullandı.
Başbakan seçildiğinde kabinede 36 kişi bulunduğunu, bunu 25'e indirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bir ülke nasıl yönetilir iyi biliriz. Ama Kılıçdaroğlu sen bu işlerden anlamazsın. Sana SSK'yı verdiler batırdın" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaparken "10 yıl önce daha iyiydi" dediğini anımsatan Erdoğan, "İnanın buna 5 koyun verin, kaybeder gelir" değerlendirmesinde bulundu. 

“Korkmayın 16 Nisan'da kimseye bir şey olmayacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle devam etti: "Bursa'dan ana muhalefetin endazeyi kaybetmiş yöneticilerine sesleniyorum, korkmayın 16 Nisan'da kimseye bir şey olmayacak. Biz sizler gibi İzmir'den denize dökmeyeceğiz. Ama biz siyaset müzesi hazırlayacağız, o müzeye sizleri obje olarak koyacağız. Bu halk oylamasında 'evet' çıkınca sadece ülkemizin yönetim sistemi değişecek. Emin olun bu durumda da her şey eskisinden daha iyi olacak."

''Ey katil Esad, bunların ahından nasıl kurtulacaksın?''
Suriye'deki kimyasal saldırılara ilişkin Erdoğan, ''Şu anda İdlib'de yaşanan Suriye'de yaşanan olayları duydunuz değil mi? 100'ü aşkın insan oralarda kimyasal silahlarla şehit edildi. 50'yi aşkın ufacık yavrular orada şehit edildi. Ekranlarda görüntüleri izlediniz değil mi? Ey katil Esad, sen bunların ahından nasıl kurtulacaksın? Ey buna sessiz kalan dünya, Birleşmiş Milletler (BM) bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Biz oradan alabildiklerimizi alıyoruz ülkemizde hemen tedaviye ama bu bile benim için yeterli değil. Bir baba olarak üzülüyorum. Elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473