banner564

Söz ve yetki millette olacak

Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte, artık sandıktan kaçma, milli iradenin arkasından dolanıp vesayet güçleriyle iş tutma devri kapanıyor” dedi

Söz ve yetki  millette olacak
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına tüm Adıyamanlıları selamlayarak başlayan Erdoğan, 1,5 yıllık bir aradan sonra Adıyaman’ı tekrar ziyaret etmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’ın yiğit, kahraman ve mert insanların şehri olduğunu belirterek, “Adıyaman hak aşıklarının, gönül insanlarının, manevi önderlerin şehridir. Adıyaman dün olduğu gibi bugün de şanına yaraşır bir duruş sergiliyor.” diye konuştu. Şehre gelişlerinin ardından vatandaşların caddelerde büyük ilgi gösterdiğini anlatan Erdoğan, “Terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede Adıyaman’ın kahraman evlatları yine ön saflarda yer alıyor. Mübarek kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan, bu ülke için bu millet için istiklali için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm Adıyamanlı şehitleri rahmetle yad ediyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum." dedi.

"Er meydanı kurulacak"
Erdoğan, sandıktan kaçanların da milli iradeye kayıtsız şartsız teslim olanların da ortada olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte, artık sandıktan kaçma, milli iradenin arkasından dolanıp vesayet güçleriyle iş tutma devri kapanıyor. Çünkü artık söz de yetki de doğrudan millete geçiyor. Bunlar sandıktan 'evet' çıkarsa milletin karşısına nasıl geçeceklerini bilmiyorlar. Onları şimdiden millet korkusu sardı ama korkunun ecele faydası yok. 16 Nisan'da Allah'ın izniyle evet çıkacak." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde, böyle bir er meydanının kurulacağını, işte o zaman herkesin eteğindeki taşı dökeceğini, maskelerin düşeceğini, gerçek yüzlerin ortaya çıkacağını, ülkenin ve milletin hayrına hiçbir projesi, programı, hayali olmayanların boş çuval gibi yere yığılırken, 5-10 yıllık vizyonu olanların gümbür gümbür meydanları inleteceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474