banner564

“Suç ortağı oldular”

“TBMM çatısı altında yolsuzlukları bütün delilleri ile ortaya konmuş dosya, AKP Grubu tarafından kapatıldı” diyen Kılıçdaroğlu ağır eleştirilerde bulundu:

“Suç ortağı oldular”
banner598
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Konuşmasının başında son günlerde partisine ilişkin basın yayın organlarında çıkan bazı haberlere atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Son zamanlarda gazetelerde okuyorsunuz, 'şu geldi, bu gitti'. Bunların tamamı asparagas, yok öyle bir şey. Gerçek olan bir şey var, 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum; hepinizin oyunu istiyorum. Öyle uzun süreli değil, denemek için, 4 yıl için yetki istiyorum. Göreceksiniz Türkiye nasıl yönetiliyor, kul hakkı nasıl korunuyor, rüşvetçilerden nasıl hesap soruluyor. Size söz veriyorum" diye konuştu. 
CHP olarak herkese eşit mesafede olduklarını, Türkiye'nin geleceğini çocukların geleceği olarak gördüklerini ve sahip çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"O kadar azdılar ki cumhuriyete, '90 yıllık parantez' söylemini dillerine almaya cesaret ediyorlar. Cumhuriyet olmasaydı sen TBMM'de olacak mıydın? Cumhuriyet olmasaydı sen milletvekili olacak mıydın, kadın olarak oy kullanabilecek miydin, seçilebilecek miydin? Bunun adı nankörlüktür, bunun adı Türkiye Cumhuriyeti'ne ihanettir. Sonra anladık ki bu parantez başka parantez, lale paranteziymiş. Bütün yurttaşlarıma, mütedeyyin, dindar, muhafazakar yurttaşlarıma sesleniyorum; unutmayın Adalet ve Kalkınma Partisi müzik kutusu gibidir, kim parayı atarsa onun müziğini çalar. 400 milyarlık para attılar bir kutuya, milletvekili kutusuna, şimdi kalkıyor cumhuriyete parantez açıyor. Neden? 400 milyar için. 400 milyar değil, hayatımız pahasına cumhuriyeti koruyacağız." 
 Kılıçdaroğlu, "TBMM çatısı altında yolsuzlukları bütün delilleri ile ortaya konmuş dosya, AKP Grubu tarafından kapatıldı. Artık Adalet Kalkınma Partisi Grubu, suç ortağıdır. Olayın aydınlatılmasını değil, kapatılmasını istemiştir. Yolsuzluk yapanların Divan'da yargılanmasını değil, yargılanmamasını sağlamıştır, artık suç ortağıdır" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473