banner564

Sur’da gergin gün

49 yaşındaki Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybederken, olayın ardından çıkan çatışmada bir polis memuru şehit oldu

Sur’da gergin gün
banner598
Diyarbakır Barosu üyeleri Sur ilçesinde basın açıklaması yaptıktan hemen sonra silah sesleri duyuldu. Çıkan çatışmanın ortasında kalan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir polis hayatını kaybetti.
Tahir Elçi'nin öldürüldüğü olay yerinden, sol elinde bir tabancayı namlusundan tutarak koşan kişiyi polis her yerde arıyor. 
Basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, çatışmanın bir arabadan güvenlik güçlerine ateş açılmasıyla başladığını belirtti. 
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün saat 13.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Diyarbakır'da daha önceki çatışmalarda hasar gören kentin simgelerinden 4 Ayaklı Minare'de bir grup avukatla basın açıklaması düzenleyen 49 yaşındaki Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 1 kişinin silahlı saldırısında öldürüldü. Saldırının ardından çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis memuru ile 1 gazeteci yaralandı. Bu olayın ardından Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'nde bugün saat 13.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan etti.

'Ayaklarımdan vurdular'
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde bulunan ve kentin tarihi simgelerinden olan İslam'daki 4 mezhebi simgeleyen 4 Ayaklı Minare, hafta içinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmalarda kurşunların isabet etmesi yüzünden hasar gördü. Ballırcılarbaşı Semti'ndeki tarihi minanerinin hasar görmesi üzerine Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, baro üyesi yaklaşık 20 avukatla birlikte dün saat 10.30'da minare önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında Elçi ve avukatlar ellerinde, 'İnsanlığın mirasıyım, mirasına sahip çık' ve 'Ayaklarımdan vurdular' yazılı dövizler taşıdı.

Minarenin ayakları dibine düştü
Baro Başkanı Tahir Elçi, basın açıklamasını yapmasının ardından minarenin kurşunlardan hasar gören ayaklarına dövizleri bıraktığı sırada silah sesleri duyuldu. Bu sırada açıklamaya katılan avukatlar ve gazeteciler silah sesleri üzerine dağılarak kendilerini yerlere attı. Bölgede güvenlik önlemleri alan sivil polisler de silahlarını çekerek ne olduğunu anlamaya çalıştı. Bu sırada Elçi'nin bulunduğu yerden yeniden silah sesleri duyuldu ve hemen ardından da 1 kişi elinde tabancayla bölgeden koşarak kaçmaya başlayınca, polisler bu kişiye ateş açtı. Bu arada Elçi kanlar içinde minarenin ayaklarını dibine düştü. Elçi'nin vurulduğunu gören sivil polisler bu sırada sokak aralarından silah sesleri gelmesi üzerine karşılık vererek ateş açtı. Bu arada hafif sakallı bir kişi de de elinde tabanca ile sokaktan koşarak kaçtığı görüldü.

Polis her yerde onu arıyor
Çıkan çatışma sırasında sol elinde bir tabancayı namlusundan tutarak koşan bu kişi dikkati çekti. Sokakta güvenlik önlemi alan polisler, yanlarından hızla geçen kişinin arkasından ateş açtı. Bu kişinin kim olduğu belirlenemedi. Polis meçhul kişiyle ilgili araştırmayı derinleştiriyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474