banner564

Taliban üstlendi

Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay yaralandı

Taliban üstlendi
banner598
Afganistan'ın başkenti Kabil'de Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen bombalı saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay yaralandı. Taliban örgütü saldırıyı üstlenirken hedeflerinin Amerikalılar olduğunu iddia etti.
NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından Türk Büyükelçiliği'ne gelen iki zırhlı araca, yol kenarında duran bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi.  
Büyükelçiliğe arka kapıdan giriş yapmak üzere olan araçlardan biri ağır hasar gördü. İçindeki iki astsubaydan biri şehit oldu, diğeri yaralandı.
Afgan yetkililer saldırı esnasında yoldan geçen bir Afgan sivilin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Samsun’a ateş düştü
Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği kapısında Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen saldırıda şehit olan astsubay Adem Şengül'ün (37) Samsun'daki babaevinde yas var. Oğullarının şehit olduğu haberini Samsun Garnizon Komutanlığı Şehit Gazi İşlem Kısım Amiri Piyade Albay Saffet Akçin ve Samsun Merkez Komutanı Tankçı Albay Osman Akyıldız'dan alan baba Hüseyin Şengül ve anne Döndü Şengül, üzüntü yaşadı.

Taliban: Hedef ABD aracı idi…
Saldırının ardından AA muhabirinin ulaştığı Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, saldırıyı üstlendiklerini ifade ederken, "Kabil'deki Türk Büyükelçiliği sokağından geçen ABD aracının hedef alındığını" öne sürdü.  
Mücahit bu açıklamanın ardından AA muhabirini arayarak yaptığı ikinci açıklamada, ''Bölgeden geçen ABD'ye ait araçları hedef aldık, ölenler de ABD vatandaşı, eğer saldırı anında Türklere ait araç da bölgede varsa yanlışlıkla onlar da zarar görmüştür, bizim Türklerle düşmanlığımız yok'' diye konuştu.


Davutoğlu: Saldırıyı lanetliyoruz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afganistan’da bir Türk Büyükelçiliği çalışanının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin ilk değerlendirmesinde “Türkiye’nin Afganistan’daki ve dost ülkelerdeki barış ve istikrar kurucu, koruyucu rolü şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.” dedi. Davutoğlu, “Birçok açıklamalar yapıldı. Bunlardan birinde de hedefin Türkiye olmadığı ifade edildi. Her ne surette olursa olsun bu alçakça saldırıyı yapanları hem lanetliyor ve hem cezalandırılmalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
Davutoğlu son olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: “Birçok açıklamalar yapıldı. Bunlardan birinde de hedefin Türkiye olmadığı ifade edildi. Her ne surette olursa olsun bu alçakça saldırıyı yapanları hem lanetliyor ve hem cezalandırılmalarını bekliyoruz. Türkiye’nin Afganistan’daki ve dost ülkelerdeki barış ve istikrar kurucu, koruyucu rolü şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473