banner564

Tansiyon yükseldi

TBMM’deki 23 Nisan özel oturumunda söz alan Kılıçdaroğlu’nun referandumla ilgili sözleri gerginliğe neden oldu

Tansiyon yükseldi
banner598
TBMM'de 23 Nisan özel oturumu Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında Anayasa değişikliği referandumuna değinmesi Meclis'te gergin anlar yaşattı.
   Meclis'teki özel oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izleyici olarak yer aldı.    
   Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmalarını yaptı. 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamaları Meclis'te soğuk rüzgarlar estirdi.  
   Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada, "Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bütün kalbimle kutluyorum. Bu güzel günün mübarek Miraç gecesine denk gelmesi de bizi ayrıca memnun etmiştir” dedi.
   Konuşmasında en son gerçekleştirilen anayasa değişikliğine değinen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
   “Millet kararını vermiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önümüzdeki seçimlerden itibaren devreye girmesi kararlaştırılmıştır. Aynı zamanda yeni değişiklikle birlikte yüce Meclis daha da güçlenmiştir. Cumhuriyeti bize emanet eden ve bağımsızlığımız için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimizi, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz." 

Kılıçdaroğlu: Milli iradeyi sattınız
   Başbakan Yıldırım'ın ardından kürsüye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. 
   Kılıçdaroğlu da konuşmasında, referanduma değindi ve eleştirilerde bulundu.  Mustafa Kemal Atatürk için 23 Nisan’ın Türkiye’nin milli tarihinin başlangıcı ve dönüm noktası olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  “Dünyada Gazi Meclis olma unvanına sahip tek meclis olan TBMM kurulduğundan bu yana hükümeti denetleme yetkisini kullandı. Milletvekillerinin denetim yetkilerini kullanmaları bazı küçük tartışmalar dışında sorun edilmemiş asla ayak bağı olarak görülmemiş” dedi.
   Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
   “Mühürsüz seçim ile bizler yani biz milletvekilleri bu kürsüye çıkıp bir bakan bir sözlü soru dahi soramayacağız. Yaratılan bu tabloyu vicdanı olan herkesin iyi duymasını temenni ederim. Söylediklerimin sizi rahatsız ettiğini biliyorum. Vicdan azabı çektiğinizi de biliyorum.
   Milli iradeyi sattınız. Milli irade varsa milli irade burada tecelli etmiştir. Hiçbir sınıf hiçbir makam bu TBMM’yi feshedemez. Ben bu meclisin itibarını korumak zorundayım. Ben milli iradeye saygı göstermek zorundayım. Tarih millet egemenliğini feshetme yetkisini bir şahsa veren milletvekillerini unutmayacaktır.”

Başbakan Yıldırım, yanıt verdi
   Başbakan Yıldırım da, ikinci kez kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “Bizim anayasamızda bakanların meclis içinden olabileceği gibi meclis dışımdan da atanabileceğine yönelik açık hüküm vardır. Vekalet meşruiyet aslından cumhurbaşkanın seçilmesiyle oluşmuştur. Yürütme görevini yapan cumhurbaşkanı vekaletini istediği çalışma arkadaşlarından birine verebilir” dedi.

Bahçeli: TBMM daha da güçlendi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle tüm çocuklarımızı bağrıma basıyor ve tebrik ediyorum” dedi.
  16 Nisan halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, şunları söyledi:
   16 Nisan halk oylamasından sonra TBMM daha da güçlenmiştir. 23 Nisan ruhu pekişmiştir. Kimse kriz çığırtkanlığı yapmamalıdır. Kimse sokaklardan medet ummamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, sokağa da bırakılmayacaktır. Tarih boyunca zalimleri, açtıkları ateş çukuruna gömen milletimiz, sinsi ve alçak operasyonlara elbette teslim olmayacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473