banner564

Tarafları uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırı altında olan İdlib’de 3,5 milyon insanın yaşadığını söyledi ve bir felaket durumunda katliamların yaşanabileceğini söyledi

Tarafları uyardı
banner598

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib konusunda tarafları uyardı, "İdlib'de şu anda çok acımasız bir süreç işletiliyor. Bir felaket yaşanırsa çok ciddi katliam yaşanır." dedi. 

   Af konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, devlete işlenen suçlarda devlet affedici olabileceğini vurguladı ancak kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisinin olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan'daki temaslarını tamamlamasının ardından yurda dönüşünde uçakta gazetecilerle sohbet etti.
   Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Olası İdlib'e operasyonuyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bizim için şu an İdlib’deki durum önem arz ediyor. Orada 3,5 milyon insan var" dedi. Erdoğan, İdlib'de acımasız bir süreç işletildiğini vurguladı ve "Bir felaket yaşanırsa, çok ciddi bir katliam yaşanır" ifadesini kullandı.
Operasyon durumunda insanların kaçacağı ilk yerin Türkiye olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Belli şeyler çözüldü, Türkiye’den geri dönüşler başladı havasında olduğumuz bir dönemde, şimdi bu tür bir risk gündemde" dedi.

Arzu edilen adımlar atılır
Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın konu hakkında muhataplarıyla görüşmeleri olduğunu belirtti. Erdoğan "Bu görüşmeleri önemsiyoruz. Hepsinden öte Tahran zirvesini çok önemsiyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Münbiç konusunda ise ABD ile görüşmeler sırasında varılan mutabakat ile şu anki durumun aynı istikamette yürümediğini söyledi.
Erdoğan, "Münbiç’te, başta Dışişleri Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu'nun Pompeo ile yaptığı görüşmedeki noktada olmadığımızı söyleyebilirim. Olay savsaklanıyor" dedi.
Erdoğan önümüzdeki süreçte Çavuşoğlu ve Akar’ın yapacağı görüşmelerde yeni bir süreç başlamasını umduğunu söyledi ve "Gerek Münbiç gerekse Tel Rıfat'ta, arzu edilen adımlar atılır inşallah." dedi.

ABD'ye rahip Brunson eleştirisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile krize neden olan Rahip Brunson hakkında önemli açıklamalar yaptı, ABD'yi bir kez daha eleştirdi.
Erdoğan, ev hapsinde tutulan Amerikalı Rahip için hukuki sürecin devam ettiğini vurguladı, "Hukuk dışı bir şey talep edilemez" dedi. Erdoğan, "Hukuki süreci adeta yok saymaları', 'bize göndereceksiniz, vereceksiniz' tarzında bir yaklaşım içinde olmaları hoş değil. Böyle tehditlerle bir yere varılamaz" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı yerel seçimlerle ilgili de konuştu, MHP ile ittifaka yeşil ışık yaktı. Milletvekili seçimlerini hatırlatan Erdoğan, "Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir" dedi.

Devlet affedici olabilir
Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği af önerisine değindi. Erdoğan, devlete işlenen suçlarda devlet affedici olabileceğini vurguladı ancak kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisinin olmadığını belirtti. 

Her yere sızmış vaziyetteler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan'da FETÖ'nün çok ciddi bir alt yapısı olduğunu da belirtti. Örgütün, sadece Müslümanların ağırlıklı olduğu ülkelerde değil, gayrimüslümlerin olduğu ülkelerde de faaliyetlerde bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Her yere sızmış vaziyetteler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Gittiğimiz yerlerde anlatacağız" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya yapacağı ziyarete ilişkin açıklama da yaptı. Erdoğan, "Türkiye-Almanya ilişkileri konusunda ele almamız gereken birçok konu var. Pek çok konuyu yüz yüze görüşme imkânı bulacağımız bu ziyareti çok önemsiyorum" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474