banner564

“Tek tipçiliğe karşıyız”

Mahsun Kırmızıgül'ün kendisi için 'zalim' ithamında bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, kendileri gibi düşünmeyen tüm sesleri duymaya çalıştıklarını savundu

“Tek tipçiliğe karşıyız”
banner598

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü’nde Doğu ve Güneydoğu illerindeki kanaat önderleri ve STK temsilcilerini kabul etti. Kabulde konuşan Davutoğlu, tek tipciliğe her zaman karşı olduklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet olarak kendileri gibi düşünmeyen tüm sesleri duymaya çalıştıklarını savundu. Davutoğlu, "Bizim ülkemizin işçisi, işsizi, aydını, akademisyeni, yazarı, sanatçısı mahzun ise kırgın ise ben de onlarla birlikte mahzun, kırgın ve huzursuz olurum. Sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak değil, Ahmet Davutoğlu olarak, bir kardeşiniz olarak bu seslere hep kulak vermeye devam edeceğiz.” dedi. 
Davutoğlu, Mahsun Kırmızıgül'ün kendisi için 'zalim' ithamında bulunduğunu ifade ederek, "Döndüm gönül aynama baktım. Bizim adaletimize, vicdanımıza, merhametimize şahitlik edecek o kadar çok insan vardır ki” ifadesini kullandı. 
Herkesin aynı gemide olduğu vurgusu yapan Başbakan, “7 Haziran sonrasında adeta belli bir merkezden emir alarak, eş zamanlı terör saldırısı başlatan kirli yapılar çözümü, kardeşliği engellemek için çalışan odaklardır. Bu karanlık yapılar dış odaklarla işbirliği içinde ki yaptıkları dış temaslardan bunu çıkarabilirsiniz; huzurumuza, güvenimize, istikrarımıza yönelik saldırılarda bulunuyorlar.” diye konuştu.

"Biz faşizmin zihniyetini de biliriz"
Teröre karşı yürütülen kararlı mücadele ile Türkiye’nin terörden arındırılacağını ifade eden Davutoğlu, şehir ve ilçelerin barikat ve çukurlardan kurtulacağını söyledi. Davutoğlu, dünkü açıklamasında Toledo örneğinin çarpıtıldığını kaydederek, şöyle devam etti: “Bugün baktım; bunu faşizm ve Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan birtakım ucuz yorumlar dile getirdiler. Biz Franco’yu da biliriz. Biz, faşizmin zihniyetini de biliriz. Marksizm’den kaynaklanan Stalinist anlayışı da biliriz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474