banner564

Televizyon kulesine çarptı

İstanbul Büyükçekmece'de, Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter düştü, ikisi pilot 7 kişi hayatını kaybetti

Televizyon kulesine çarptı
banner598
İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü, 7 kişi hayatını kaybetti. Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Bilecik Bozüyük'teki fabrikaya giden Eczacıbaşı Grubu'na ait TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76++ tipi helikopter, dün saat 11.21 sıralarında Beylikdüzü'deki televizyon kulesine çarparak düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada helikopterin 5 parçaya bölündüğü belirtildi. Parçaların E-5’e dağılmasının ardından karayolu trafiğe kapatıldı. Parçaların olay yerinden kaldırılması üzerine yol yeniden trafiğe açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kazada 2'si pilot 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yolculardan birinin Eczacıbaşı'nın Rusya'daki fabrikasının yöneticisi, diğer 4 kişinin de Rus konuklar olduğu öğrenildi.

Şahin: Net bilgi yok
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve diğer yetkililerle olay yerindeki incelemesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Vali Şahin, dün saat 11.16'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkan özel bir şirkete ait helikopterin 11.21 sıralarında Büyükçekmece ilçesinin sınırları içinde E-5 karayolu üzerine henüz belirlenemeyen bir sebeple düştüğünü söyledi. Şahin, "Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar başsavcımız ve başsavcılıkta görevli diğer arkadaşlarla kaza kırım ekibi gerekli incelemeleri yapıyorlar. İncelemelerden sonra elde edilen sonuçlar ve teknik raporlara göre daha kesin bir şekilde açıklama yapacağız. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Kimlikleri belli oldu
Düşen helikopter Eczacıbaşı Grubu bünyesinde helikopter kiralama hizmeti veren Kuğu Havacılık'a ait. Bu firmadan da bir açıklama geldi. Genel Müdür Gürcan Mallı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan."

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473