banner564

“Temel sorun işsizlik”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Torpilin tüm devlet yönetiminden kaldırmamız, çıkarmamız gerekiyor" dedi

“Temel sorun işsizlik”
banner598
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği birlikte kuruyoruz" buluşmaları kapsamında, ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde işsiz olduğu belirtilen gençlerle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorununun genç işsizlik olduğunu söyledi.
Toplantının en önemli cümlesinin, "Ne tuhaf bir dünya, işsiz kalmak için eğitim almak gerekiyor" olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, anne ve babaların çocuklarının daha iyi yetişmesi, iyi bir yaşam standardı yakalaması için çabaladığını ifade etti.

“Öğretmenler kendi işlerini yapmak istiyor”
Gençlerin, kendilerine aktardığı sorunları sıralayan Kılıçdaroğlu, sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarılanlara Hükümetin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
Atama bekleyen öğretmenlerin, kendi işlerini yapmak istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin, "Okullar, öğrenciler var, biz de varız, neden bir araya gelemiyoruz?" dediklerini aktardı. Genç girişimcilik için Avrupa Birliği'nde hangi programlar uygulanıyorsa, Türkiye'de de onların uygulanması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, gençlerin çalışmasını teşvik edici adımların atılmasını istedi. İşsizlerin, KPSS sınavlarında, branşlaşmaya gidilmesi talebinin olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, İşsizlik Sigortası Fonu'nun, işsizliğin azaltılması için kullanılması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473