banner564

Terör ve Suriye

Rusya lideri Putin ile 2 saatlik bir görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün de Obama ile bir araya gelecek

Terör ve Suriye
banner598
  G20 Liderler Zirvesi için Çin Halk Cumhuriyeti'nde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin’in görüşmesi 2 saat sürdü.
Görüşme öncesi  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgesel ve siyasi konuları görüşeceğiz. Enerjide atacağımız adımlar süreci güçlü kılacak" dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'de siyasi hayatın normalleşmesinden memnunuz. Türkiye terörle mücadele ediyor" açıklamasında bulundu.

Erdoğan: Bölgesel ve siyasi konuları ele alacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesine ilişkin, "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak" dedi.
Enerji konularında yapılan görüşmeler olduğunu ve bunları değerlendirme fırsatı bulacaklarını belirten Erdoğan, "Bu anlamda da özellikle atacağımız adımlar inanıyorum ki süreci çok daha güçlü kılacaktır." diye konuştu. 
Putin'in heyetindeki isimleri tanıtmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da heyetinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın bulunduğu belirtti.

Putin: Türkiye'de siyasi hayatın normalleşmesinden memnunuz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye'de iç siyasi hayatın normalleşmesini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz. Terörle mücadele etmektedir ve önemli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır, bunu biliyoruz. Zaten terörle mücadeleyle ilgili pozisyonlarımızı daha önce anlatmıştık birbirimize. Türkiye'deki durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var ama normalleşme tamamen sağlandıktan sonra daha hızlı bir şekilde ileriye gidebileceğiz" dedi.

Obama ile görüşme bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün de Türkiye saatiyle 07.45'te ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya gelecek. 
İki lider görüşmenin ardından 08.20'de ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Erdoğan, bugün  ayrıca  06.30'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir görüşme gerçekleştirecek. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473